Jste zde

Domů » Kirchberg

Výlet na Talkaser

Talkaser
Autor: bookhouse boy

Letní dovolená v okolí tyrolské obce Kirchberg je známá svým zaměřením na turistiku, která je požitkem i pro děti, neboť místní vynaložili velkou snahu, aby zde vytvořili mnoho tématických turistických tras a naučných stezek. A výlet na Talkaser, to je výzva pro nejednoho dětského turistu!

Pouze deset kilometrů západně od Kirchbergu začíná tzv. Alpinolino-Park. Maskot, malý chytrák parku, vítá děti již v údolí u kabinové lanovky, která vede až k na Talkaser. Kolem Choralpe vede stezka, na které čekají na děti složité hádanky. Stezka je dlouhá 1,5 km a trvá asi hodinu, v závislosti na tom jak děti intenzivně zkoumají, hrají si nebo objevují.

Pěší výlet na Talkaser jinak trvá přibližně tři hodiny a začíná v místní části Aschau, která leží osm kilometrů od Kirchbergu. V létě vede trasa přes romantické rozkvetlé louky s alpskými růžemi a mnoha dalšími květinami. Přes Viehgasse přijdete k Oberen Grundu, kde překročíte stejnojmenný potok.

Poté půjdete přes sluncem zalité louky, až se dostanete ke křižovatce. Odbočíte vpravo a půjdete lesem a přes louky až k horské chatě Hirzegg Hütte. Cestu na vrchol byste si určitě neměli nechat ujít, pěší stezka vás během několika minut vyvede přímo na Spiessnägel v nadmořské výšce 1880 metrů nad mořem.

Geografie: 

Místo

Talkaser 47° 24' 36.4068" N, 12° 15' 27.3456" E
Location