Jste zde

Domů » Léto

St. Ulrich am Pillersee, 1. část

Rakousko - vesnička St. Ulrich am Pillersee

Uprostřed Kitzbühelských Alp se u malebného jezera Pillersee, v nadmořské výšce 835 metrů, nachází malá vesnička St. Ulrich am Pillersee. Obec leží v severovýchodní části Tyrolska, na hranici Salcburska a německé spolkové země Bavorsko. Žije v ní asi 1 600 obyvatel.

Již v 10. století obývali toto území Bajuvarové (Bavoři) a ve 12. století mniši benediktýni z kláštera v obci Rott am Inn. Ti se pojmenovali podle svatého Ulricha, biskupa v Augsburgu. Dnes se vesnička stala oblíbeným turistickým střediskem. A něco pro zasvěcené: Mezi místními se obec také nazývá "Nuarach".

Přírodní koupaliště na jezeře Pillersee je populární zejména v létě, pokud je velké horko. Jinak se můžete toulat v údolí po opravdu rozsáhlé síti turistických tras (celková délka více než 400 km) v nadmořské výšce 700 až 2500 metrů.

Pokud budete hledat nějaký krásný výhled, pak se určitě vydejte na snadno dostupnou a přístupnou vyhlídkovou plošinu na vrcholu Steinplatte, která byla pro veřejnosti otevřena v létě 2009. Je vybudována ve tvaru mořských korálů a zvedá se do výšky 70 metrů nad propastí. Část skleněné podlahy je průhledná, ti méně odvážní návštěvníci se mohou projít po větvích korálů, které jsou neprůhledné.