Jste zde

Domů » Léto

St. Jakob in Haus, 1. část

Rakousko - část vesničky St. Jakob in Haus

Malá horská vesnička St. Jakob in Haus se nachází na slunné terase u jezera Pillersee, mezi obcemi St. Ulrich am Pillersee a Fieberbrunn. Je nejmenší obcí v okrese Kitzbühel, žije zde kolem 600 obyvatel a leží v nadmořské výšce 855 metrů.

Žádná masová turistika se tu nekoná, hluk a stres tady určitě nenajdete. Dokonce ani příznivci hlasité zábavy ápres-ski si tu na své nepřijdou. Zato zde zažijete "pohádku" s nádhernou krajinou, sluncem a horami. Ubytovat se můžete v komfortním hotelu, penzionu nebo v apartmánu, které jsou návštěvníkům k dispozici.

Již v 10. století se tu usadili první obyvatelé a dnes k této obci patří ještě několik osad a vesniček, včetně Moosbachu a Mühlau. Název místa je zobrazen v jeho znaku, je to černá střešní krokev (dům) a tři jakubské mušle, které jsou znakem patrona místního kostela – Svatého Jakuba.

Rodinný zábavní park "Familienland PillerseeTal" je v létě oblíbené místo zejména pro ty nejmenší. Toto aktivní hřiště u St. Jakobu nabízí spoustu dobrodružství na celkové ploše 20 000 m², včetně 1 000 m² krytého prostoru pro různé hry. Dále tu najdete například pirátskou loď, velkou dětskou zoo a dokonce i malou horskou dráhu. Zvláštní důraz je v celém parku kladen na zdravý pohyb a zvířecí hračky.

St. Jakob in Haus - jezero Pillersee