Jste zde

Domů » Zima

Snowboard a freestyle v Kitzbühelu

Kitzbüheler Horn a jeho okolí

Hory, skvělý terén, snadno přístupné "backcountry" a dva bezvadné snowparky, jeden na vrcholku Kitzbüheler Horn, druhý v průsmyku Pass Thurn. Kitzbühel má nejen velkou lyžařskou tradici, ale také vždy reaguje i na ty nejnovější lyžařské trendy. Naposledy tu postavili druhý snowpark, jímž se Kitzbühel stal střediskem tohoto mladého lyžařského sportu na mezinárodní úrovni.

Mezi snowboardisty a lyžaři ve freestylu je Kitzbüheler Horn již řadu let absolutní jedničkou. Přes jízdu v prašanu a náročný terén, až po skutečné velehorské lyžování a lyžování v muldách, to všechno tady můžete zažít.

Kitzbühel se vyznačuje velmi rozsáhlým backcountry (terén pro freestylisty). Mnohé tratě se už nemusí vůbec upravovat. Na Hahnenkammu můžete také stranou masového turismu a upravovaných sjezdovek najít krásná místa. Vydat se můžete do oblasti Kaserecku, kde je neupravovaný sjezdařský terén a také možnosti zajezdit si v muldách.

Komu by to ještě nestačilo, ten se může odreagovat v okolí vleku u Jochbergu. V nadmořské výšce 2000 m najdete ty nejlepší podmínky a především nový snowpark u horské chaty Hanglalm.
Snad ještě rozmanitější terén najdete na Bichlalmu, kde se sněžnou rolbou necháte dovézt až do výšky asi 1800 metrů a pak se spustíte na lyžích dolů.

Rakousko - vrcholek Hahnenkamm