Jste zde

Domů » Reith bei Kitzbühel

Reith - informace

Reith bei Kitzbühel v létě
Autor: NotFrancois

Obec Reith leží v údolí Brixental, jen pár km od známého střediska Kitzbühel, v nadmořské výšce 762 m.n.m.
Obec se stala jakousi klidnou alternativou k pulzujícímu životu v Kitzbühelu. V roce 1190 byla obec poprvé zmíněna jako "Ruote", což poukazuje na to, že tu kdysi byla vymýcená plocha. V této době zde byl postaven i první kostel.
Centrum obce s barokním kostelem a jeho gotickou věží stojí určitě za prohlídku.

Poloha uprostřed nádherných hor s krásným výhledem na pohoří Wilder Kaiser, vrcholky Kitzbüheler Horn a Hahnenkamm činí z Reithu skutečný ráj pro sportovní nadšence a požitkáře. Snad nejvíce oblíbenými sporty jsou tu v létě golf, pěší turistika a cykloturistika po okolních horách.

Oblíbeným místem pro opravdu horké letní dny je také Gieringer Weiher, přírodní slatinné jezero v rekreační oblasti Bichlach a jezero Schwarzsee, které leží mezi Kitzbühelem a Reithem. Je to jedno z nejteplejších a nejkrásnějších jezer vhodných ke koupání v celých Alpách.

V zimě středisko nabízí lyžařský vlek přímo v místě a samozřejmě ohromný výběr v celé kitzbühelské lyžařské oblasti, obzvláště slavný sjezd Streif, o kterém určitě každý opravdový lyžař již někdy snil. Dokonce místní lyžařská škola je jednou ze 16 lyžařských škol v Tyrolsku, kterým byla udělena značka kvality "Quality Award".