Jste zde

Domů » Kitzbühel

Nový rok v Kitzbühelu

Kitzbühel - ohňostroje

Vrchol oslav příchodu nového roku 2012 se koná vždy na Nový rok. Rasmusleiten, cílový prostor slavné sjezdovky Hahnenkamm, nabízí desítkám tisíců diváků speciální akce: Jízda na lyžích s pochodněmi lyžařské školy "Rote Teufel", skoky na lyžích s ohněm, hudba a samozřejmě velkolepý ohňostroj světově proslulého pyro-profesionála Armina Lukassera. Začátek je v 17.30 hodin a vstupné zdarma!

Jedna z nejoblíbenějších akcí jak pro místní obyvatele tak i pro turisty se v Kitzbühelu koná vždy v první den nového roku. Davy diváků se hrnou do Rasmusleitenu, aby obdivovali velkolepou show.
Pro zahraniční hosty jsou připravené novoroční pozdravy v mnoha jazycích a také krátké projevy vedení města.

Od 17.30 hodin se moderátoři, rozhovory a hudba starají o dobrou náladu. Lyžařští instruktoři z místní lyžařské školy uvítají nový rok 2012 tradiční jízdou s pochodněmi. Nakonec ti nejodvážnější z nich předvádějí odvážné skoky přes oheň.

Světový přeborník v ohňostrojovém umění, Armin Lukasser, je mistrem svého řemesla a na mezinárodní scéně je velice uznáváný. Jeho velká kariéra začala právě v Kitzbühelu, kdy pořádal svojí první velkou show na Rasmusleitenu 1.1.1997. A od té doby zůstal tomuto středisku věrný. Každoročně vytváří nové ohňostroje s fascinujícími obrazci, které vyvolávají silné emoce.

Oslavy nového roku 2011 sledovalo asi 30 000 diváků a vzhledem k očekávanému velkému návalu návštěvníků, z blízka i z daleka i v roce následujícím, se důrazně doporučuje přijít velmi brzy a pokud možno využít veřejné dopravy.

Nejen v Kitzbühelu, ale také v okolních vesničkách Jochberg a Reith se budou konat ohňostrojové akce, v Reithu 30.12. a v Jochbergu o den později. 3 ohňostroje během 3 dnů, to je opravdový rekord v celém Tyrolsku.

Geografie: 

Místo

Rasmusleiten v Kitzbühelu 47° 26' 40.0812" N, 12° 23' 10.5324" E
Location