Jste zde

Domů » Kitzbühel

Lyžařské středisko Kitzbühel - informace

Rakousko - středisko Kitzbühel

Lyžařské středisko Kitzbühel, kde v zimě s jistotou vždy leží sněhová pokrývka, náleží nepochybně k těm nejoblíbenějším lyžařským oblastem na světě. Kromě nejtěžší sjezdovky Streif nabízejí Kitzbühelské Alpy především velkolepou zábavu. 170 km sjezdovek a 32 km lyžařských tras láká milovníky zimních sportů stejně, jako mnoho romantických horských chat, skvělých hotelů nebo útulných apartmánů.

60 upravovaných sjezdovek všech stupňů obtížnosti o celkové délce 170 km najdete na mapě skiareálu. 69 km je lehkých (modrá barva), 77 km střední obtížnosti (červená) a 24 km jsou tratě náročné (černá).

Lyžařské trasy jsou sjezdovky, které jsou sice vyznačeny a kontrolovány, ale nejsou upraveny. Nabízejí buďto jízdu hlubokým sněhem nebo přes muldy, jsou ovšem taktéž, podobně jako ostatní sjezdovky, chráněny proti lavinovému nebezpečí.

55 lyžařských lanovek a vleků může zajistit přepravu více než 95.000 lidí za hodinu až na vrchol. Lyžařský areál se rozkládá až do nadmořské výšky 2000 m.n.m., zasahuje přes 7 obcí a 2 spolkové země.

Geografie: