Jste zde

Domů » Kitzbühel

Léto v Kitzbühelu

Léto v Kitzbühelu

Kitzbühel je snad tím nejlegendárnějším městem sportu v rakouských Alpách. A to nejen v zime, ale i v létě. Jakmile začne tát na okolních horách sníh, začíná v údolí sportovní léto. I když se na vyhlášené sjezdovce Streif stále ještě lyžuje, více než 170 km běžeckých tras již láká k vytrvalostnímu tréninku a na 1200 km silničních cyklistických tras můžete již vidět první příznivce cyklistiky. V posledních letech mnoho významných cyklistických akcí potvrdilo vyhlášenou pověst Kitzbühelu jako té nejlepší cyklistické horské destinace.

Hvězdou letních sportů v Alpách je ale určitě pěší turistika a stejně je tomu také v Kitzbühelu. Je tu k dispozici více než 1000 km turistických stezek pro všechny úrovně zdatnosti. Horolezecké túry na Wilder Kaiser a na nedaleko ležící ledovce Vysokých Taur neustále rozšiřují nabídku pro extrémní horolezce.

4 místní golfová hřiště a dalších 30 hřišť ve vzdálenosti do 100 km, dělají ze střediska centrum aplského golfu. Velký počet tenisových kurtů zase láká příznivce tohoto "bílého sportu". Triatlonisté, plavci a také milovníci sluníčka se zase potkávají v letních měsících u překrásného jezera Schwarzsee.

Léto v Kitzbühelu, Rakousko
Geografie: