Jste zde

Domů » Zima

Kitzbüheler Horn

Hora Kitzbüheler Horn
Autor: NH53

Hora Kitzbüheler Horn se nachází v okrese Kitzbühel, v rakouské spolkové zemi Tyrolsko. Je jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších vrcholků hor v celých Kitzbühelských Alpách. Vypíná se do nadmořské výšky 1996 m a nachází se nedaleko města Kitzbühel. Známý je pak především díky skvělým možnostem zimních sportů v okolí.

Z hlediska cestovního ruchu toho Kitzbüheler Horn nabízí opravdu hodně. Zejména zimní sporty lákají rekreanty a turisty z domova i ze zahraničí, aby právě tady mohli mnoha způsoby trávit svůj volný čas. Je zde k dispozici mnoho lyžařských vleků a lanovek, s jejichž pomocí se pohodlně dostanete na ty nejlepší sjezdovky. a také silnice, kde se ovšem musí platit mýto. Zkrátka přímo ideální podmínky pro zimní dovolenou.

I v létě je hora skutečným rájem pro turisty i jinak sportovně založené návštěvníky. Jsou tu ideální možnosti pro nejrůznější aktivity v letních měsících. Kromě letní bobové dráhy tady objevíte třeba i malé horské jezírko. K tomu všemu si ještě připočítejte krásné panorama téměř 2000 metrů vysokého vrcholu na pozadí tmavě modré hladiny horského jezera, a tak se nádhera celkového obrazu okolí ještě znásobí.

Velkým lákadlem je v létě také cyklistika. Mnoho amatérských milovníků cyklistiky i jezdců na horských kolech již dávno objevilo cyklistický ráj na Kitzbüheler Hornu. Kromě rekreačních sportovců ocenili tuto horu i účastníci cyklistických závodů "Österreich Radrundfahrt" (Okružní jízda Rakouskem), kdy je tento impozantní vrchol v programu závodu a představuje již několik let cíl horské „královské“ etapy.