Jste zde

Domů

Kitzbühel - letní sporty, 2. část

Kitzbühel - letní sporty, 2. část

Kitzbühel a tenis - i toto spojení je již legendární. Tento sport se zde totiž hraje již od roku 1889. Mezinárodní turnaj se tu poprvé konal dokonce již v roce 1945, kdy se pořádal Pohár alpských zemí. Tato tradice je v Rakousku opravdu jedinečná.

Zajímavou tradici tu má také náročná sportovní disciplína jako je triatlon. Světový pohár v triatlonu, seriál "Dextro Energy Triathlon", měl svou zastávku také v roce 2010 v Kitzbühelu. Tím se stalo toto legendární město sportu podruhé v historii místem sportovní ligy velkoměst a olympijských měst jako třeba Sydney, Soul, Madrid, Londýn či Hamburk. V Kitzbühelu vybudovali již v průkopnických dobách, v 80. letech minulého století, velice živé triatlonové zázemí. Profesionální práce s mládeží se stará o trvalou popularitu tohoto sportu mezi mladými lidmi.

Vychutnejte si bohatou nabídku outdoorových sportovních aktivit. I v případě nepříznivého počasí a večer o špičkovou sportovní nabídku nepřijdete. Nabízí se tu totiž i mnoho indoorových aktivit, jako například bazén, tenis nebo horolezecká stěna.