Jste zde

Domů » Kitzbühel

Kitzbühel - letní sporty, 1. část

Kitzbühel, Rakousko

4 golfová hřiště ve městě a 30 dalších ve vzdálenosti do 100 km, to udělalo z Kitzbühelu to pravé golfové centrum v Alpách. Můžeme tu mluvit již o jisté tradici tohoto sportu. Golf se zde totiž začal hrát již v roce 1955, všechno to začalo v Golf Clubu Kitzbühel Kaps.

Vodní svět nabízí řadu rozličných možností k odpočinku a relaxaci. Jezero Schwarzsee mezi městem a Reithem je jedním z nejteplejších a nejkrásnějších jezer v celé oblasti Alp. Kvůli přítomnosti rašeliny se jezero na jaře rychle ohřeje a koupání v něm má i zdraví prospěšný účinek. I bažinné jezero Gieringer Weiher, krytý bazénAquarena a lesní koupaliště v Jochbergu jsou velmi vhodné ke koupání pro celou rodinu.

Kitzbühel je skutečným rájem pěších turistů v Alpách. Zajímavé okruhy v různých délkách a různých stupňů obtížnosti lákají návštěvníky i místní obyvatele k prozkoumání těch nejkrásnějších míst. Celkem se zde nabízí více než 20 tras o celkové délce 170 km a 11 startovacích míst, které umožňují věnovat se pěší turistice, nordic walkingu i běhu.

Geografie: