Jste zde

Domů » Zima

Kirchdorf in Tirol, 2. část

Část přírodní rezervace Kaiserbachtal

Mezi další zajímavosti obce Kirchdorf in Tirol patří tzv. "Ďáblova kaple" z 18. století v místní části Griesenau, řeznický dům, památkově chráněná selská usedlost s typickou regionální podobou a typickými tamními stylovými prvky, přírodní rezervace Kaiserbachtal, chata Latschenbrennerhütte anebo naučná stezka podél říčky Grossache.

Nejen v Tyrolsku, ale prakticky po celých Alpách se dochovalo ze starých časů velké množství tradičních mýtů a legend. Jednou z nich je příběh o jeskyni, údajně plné zlata, která se má nalézat někde mezi rozeklanými vrcholky pohoří Wilder Kaiser. Jako zvláštní "ochranka" tady vchod střeží hrůzostrašný pes. Kdo chce tedy získat alespoň část zlata, potřebuje opravdu hodně odvahy. Dokonalou výzvou jsou nejen drsné skalní stěny, ale také hluboká propast, jež se náhle objeví před vámi na cestě.

Bezprostřední blízkost Wilder Kaiseru také charakterizuje ráz letní turistiky, nádherná hora Kaiser nabízí řadu turistických a horolezeckých cest. V blízkosti městečka byla také upravena Grossache, oblíbený výletní cíl pro pěší i pro cykloturisty.

V místě samém i v okolí se jak v létě, tak i v zimě stále něco děje. V neposlední řadě jsou tu tři hlavní lyžařská střediska, skiareály Kitzbühel, Waidringer Steinplatte a St. Johann in Tirol, kde je možné provozovat i zimní turistiku. Tyto lyžařské oblasti, stejně jako i vleky v Kirchdorfu, jsou napojeny na lyžařské spojení "Skiverbund Schneewinkel" se 170 km perfektně upravených sjezdovek s 55 lyžařskými vleky.

Celá oblast je perfektně připravena pro lyžování na běžkách, bruslení nebo k výletům na sněžnicích, což všechno dohromady dělá z Kirchdorfu nepochybně jedno z nejoblíbenějších turistických středisek v celém Tyrolsku.

Milovníci teplého období roku pak určitě využijí rozmanitých nabídek pěší turistiky, horolezectví, tenisu nebo plavání, škála těch letních aktivit je opravdu nesmírně široká.

Pokud hledáte možnosti k relaxaci, nabízí se vám Wellness Center Kaiserquell. Moderní komplex obsahuje i bazén, sauny a masáže pro vaše unavené svaly.

Místo

Kirchdorf in Tirol 47° 33' 30.51" N, 12° 26' 50.6868" E
Location