Jste zde

Domů » Jochberg

Jochberg

Rakousko - část městečka Jochberg

Prázdninové středisko Jochberg leží uprostřed krásné přírody Kitzbühlských Alp, v nadmořské výšce 924 m. Místo najdete na půli cesty mezi Kitzbühelem a průsmykem Thurn, na hranicích se spolkovou zemí Salcbursko.

Vesnice má hodně co nabídnout milovníkům kultury. Například nejstarší místní kostel Sv. Michaela nebo poutní kostel postavený v letech 1750 – 1752, nádherně barevně vymalovaný Simonem Faistenbergerem a Wolfgangovu studni pod ním. K této studni putovali mnozí poutníci, kteří tu hledali vodu pro zmírnění a léčbu různých onemocnění, jak je psáno v "Knize zázraků" z roku 1505.

Pouti ke studni časem skončily, ale přesto je ještě i dnes "Wolfgangova voda" používána ve Wolfgangově kapličce ve farním kostele.
Za návštěvu rozhodně stojí také důl na měď Kufterplatte, neboť se zde již před více než 3000 lety těžila měď.

Vyhřívaný lesní plavecký bazén vám kromě koupání nabídne také volejbal či stolní tenis a celý tento obraz dokreslují nádherné Kitzbühelské Alpy.
Výlet k vodopádu Sintersbacher je obzvláště působivý, když roztaje sníh. Start této zajímavé cesty je na parkovišti Schradler v Jochbergu a odtud asi za hodinu narazíte po staré honácké cestě na vodopád.

Geografie: