Jste zde

Domů » Kitzbühel

Horská kola

Cyklistická trasa v Kitzbühelu

Jízda na horských kolech se v tyrolském středisku Kitzbühel přeměnila na již tradiční sportovní disciplínu. Horský svět Kitzbühlských Alp se svými mnoha lesními a alpskými cestami je pro tento sport přímo ideální. Je zde vybudováno na 800 km tras pro horská kola a pro cyklistickou turistiku. Cykloturistická mapa KitzAlpBike vám o nich podá podrobný přehled.

Mírný terén Kitzbühlských Alp a mnoho lesních cest je skvělým prostředím pro horská kola a tak tyto bezvadné podmínky využívají nejen hosté, ale i místní obyvatelé. Mají zde trasy všech úrovní obtížnosti. Extrémní cyklisté jistě také ocení jízdu po trase Ehrenbachtrail.
Ke krátkému zastavení a občerstvení lákají sportovce mnohé horské chaty.

Hory kolem Kitzbühelu jsou dějištěm mnoha různých soutěží. Například festival horských kol "KitzAlpBike" se bude konat v roce 2012 již po sedmnácté. Jeho vyvrcholením bude jako vždy maratón (KitzAlpBike-Marathon) v neděli. Tento rok se očekává, že se na jeho start o víkendu postaví více než 1 000 milovníků horských kol.

Samozřejmě je Kitzbühel také výchozím bodem pro Bike-Trail Tirol. S téměř 1 000 km je považován za nejdelší souvislý okruh pro horská kola v Alpách. 32 jejích etap vám umožní zažít si Tyrolsko v sedle "na vlastní kůži" a také poznat zemi v celé její kráse.
Zásadním pomocníkem pro všechny bikery a cykloturisty je cyklomapa "KitzAlpBike"se všemi cyklotrasami Kitzbühlských Alp. Mapu můžete získat ve všech kancelářích sdružení Kitzbühel Tourismus.

Geografie: 

Místo

Kitzbühel, Ehrenbachtrail 47° 26' 20.5908" N, 12° 23' 6.3996" E
Location