Jste zde

Domů » Zima

Hohe Salve

Hohe Salve - Kitzbühel

Hora Hohe Salve se nachází v okrese Kitzbühel, v rakouské spolkové zemi Tyrolsko, a patří bezesporu k těm nejslavnějším vrcholkům. Populární vyhlídková hora se tyčí do nadmořské výšky 1828 metrů a je jedním z vrcholků pásma hor Kitzbühelských Alp.

Má dokonce svojí přezdívku Tyrolská Rigi, podle švýcarského horského masivu Rigi. Je nepřehlédnutelná především díky svému výraznému kuželovitému tvaru již z dálky. Má opravdu zvláštní typický tvar, což je hlavním rysem tohoto horského vrcholku. Hohe Salve je obklopena městy Kufstein, Wörgl a Kitzbühel.

Díky jedinečné poloze je z ní především nádherný panoramatický výhled na velkou část Tyrolska, což z ní činí jednu z nejatraktivnějších destinací celé oblasti. Za příznivého počasí je dokonce vidět až na Vysoké Taury, Zillertalské Alpy a Wilder Kaiser. Kromě toho je odsud překrásný pohled na Grossglockner a na Grossvenediger, což nesmírně láká četné návštěvníky z domova i ze zahraničí a také místní obyvatele z okolních regionů.

I z hlediska cestovního ruchu je "Rigi" přímo jedinečná. Několik lyžařských vleků a lanovek vede až na samotný vrchol, a tak je toto místo populární nejen v létě, ale i v zimě. Především lyžařské středisko Skiwelt Wilder-Kaiser/Brixental přitahuje mnoho milovníků zimních sportů každý rok právě na Hohe Salve. A mnoho horských chat potěší v zimě lyžařské nadšence ještě více.

Navíc je hora díky svému tvaru, poloze a příznivým klimatickým podmínkám známá i skvělými podmínkami pro paragliding. Můžete se zde ovšem vyžívat i při jízdě na horském kole, při nordic walkingu a pochopitelně zejména při turistických výletech.