Jste zde

Domů » Zima

Ellmau

Rakousko - středisko Ellmau a kostel sv. Michaela

Rakouské středisko Ellmau leží v nadmořské výšce 820 m, s tyrolským šarmem a impozantním horským panorama na úpatí pohoří Wilder Kaiser. Stalo se také kulisami pro známý televizní seriál "Doktor z hor", kde hlavní roli hrál rakouský herec Hans Sigl.
Zajímavým tipem je barokní farní kostel sv. Michaela. Zajímavý je na něm především vysoký oltář, archanděl Michael a svržení andělů, a také kaple Svaté Anny.

Vesnici dominuje hora Ellmauer Halt, která je se svými 2344 metry nejvyšším vrcholem Wilder Kaiseru. Nabízí tak perfektní podmínky zejména pro pěší turisty. Ti zde mohou putovat od chaty k chatě, zatímco ti zdatnější si mohou vyrazit přímo na vrchol. Z chaty Gruttenhütte, nad horskou pastvinou Wochenbrunner, vede stezka přímo nahoru, ale doporučuje se výhradně opravdu zkušeným turistům.

Dalšími oblíbenými místy u mnoha návštěvníků se stalo 27-jamkové golfové hřiště "Wilder Kaiser" a také sportovní a lázeňské centrum "Ellmauer Kaiserbad". Najdete tu saunu, krytý bazén s vířivkami a se skluzavkou k vyhřívanému venkovnímu bazénu, tenisový kurt, squashový kurt, horolezeckou stěnu, soukromý nudistický sektor a samozřejmě restauraci.

I v zimě je to tady skvělé. V lyžařské oblasti SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental na vás čeká na 250 km sjezdovek. Už jste někdy slyšeli o snowtubingu? Po nejdelším krytém "kouzelném koberci" se necháte pohodlně vyvézt až nahoru, a pak se budete poměrně rychle řítit sněhovým korytem dolů na nafukovací duši. Také můžete vyzkoušet sáňkování se psím spřežením v Söllu, kde saně můžete řídit i osobně.

Ellmau - kaple Svaté Anny