Jste zde

Domů » Léto

Chůze a běh

Krajina rakouských Alp kolem Kitzbühelu

Kitzbühel je běžecký ráj v Alpách. Objevte i vy nekonečné možnosti pro chůzi a běh v okolí tohoto rakouského střediska. V nabídce jsou různé terény: Od kopcovitých stezek a "ostrých" horských tratí přes turistické trasy a asfaltové silnice až po příjemné túry podél břehů Ache.

Celkem nabízí "Kitz Running" 23 tras o celkové délce 170 km a je označeno 11 různých výchozích bodů pro pěší turistiku, nordic walking a běh. Vyvážené okruhy různých délek a stupňů obtížnosti kolem Kitzbühlu, Jochbergu, Aurachu a Reithu lákají nejen místní ale i návštěvníky, aby prozkoumali ta nejkrásnější místa v oblasti.

Rakouské středisko nabízí amatérským běžcům perfektní tréninkové příležitosti, ale můžete tady narazit i na mezinárodní běžeckou špičku. Například závod v běhu na Kitzbüheler Horn se tu koná od roku 1979 a je jedním z nejprestižnějších a zároveň také jedním z nejtěžších světových horských závodů. V roce 2009 se zde také konalo rakouské národní mistrovství v běhu do vrchu.

Skutečnou výzvou pro vytrvalostní sportovce je ale Gore - Tex Transalpine – Run již od své premiéry v roce 2005 a je také označován za jednu z největších světových výzev pro horské i okruhové běžce.

Kitz Running - život v pohybu. Pod tímto heslem byl v roce 2008 společně s innsbruckou agenturou "max2" vytvořen koncept pro běžecké a nordic walkingové trasy. Po úspěšné zavedení systému v Kitzbühelu (otevření v roce 2009 ) byl na jaře 2010 v Jochbergu učiněn další krok ke zlepšení infrastruktury. Celkem je v Jochbergu připraveno 8 tras se 3 výchozími body a s celkovou délkou 65 km.

Kitz Running Jochberg

Společenství Jochberg a Kitzbühel Tourismus daly dohromady společný projekt. Tyrolsko ho propagovalo pod pracovním názvem "Laufland Tirol" a získalo také partnera v hotelu "Kempinski Hotel Das Tirol". Agentura "max2" s běžeckou legendou Andreasem Tomasellim se už celá léta specializuje na běžecké projekty a jejich provedení v praxi.

Po úspěšném vytvoření běžeckých a nordic walkingových tras se investovalo také do zlepšení služeb pro běžce a chodce.

Nordic walking

V tomto vytrvalostním sportu se při chůzi využívají dvě hůlky do rytmu kroků. V rakouském Kitzbühlu najdete téměř neomezené možnosti pro tento sport: 170 km značených tras pro nordic walking a jogging, a více než 1000 km turistických stezek které se k němu také výborně hodí.

Tento druh chůze s upravenými lyžařskými hůlkami se v posledních letech výrazně rozšířil. Použití hůlek dělá z "normální" chůze trénink, při kterém se navíc používají svaly horní části těla. Tento příjemný vytrvalostní sport je tak skvělý spalovač tuku, nenamáhá klouby a pomáhá uvolnit svalové napětí.

Místo

Jochberg 47° 22' 49.7064" N, 12° 25' 11.7732" E
Location