Jste zde

Domů

Brixen im Thale

Brixen im Thale, Rakousko
Autor: Jean&Nathalie

Na rozdíl od mnoha jiných alpských údolí není konec údolí Brixental uzavřený, ale údolí zůstává na obou stranách otevřené. Spojuje údolí řeky Inn na západě s oblastí Kitzbühel na východě.

Travnaté svahy údolí Brixental leží mezi skalními stěnami Wilder Kaiser a ledovým panoramatem Vysokých Taur. Ledovce z doby ledové daly údolí tvar vany a vytvořily tak budoucí krajinu, ideální pro lyžování i pro pěší turistiku.

Městečko Brixen im Thale se nachází v centru údolí Brixental a Kitzbühelských Alp, asi 10 minut od Kitzbühelu a 20 minut od sjezdu z dálnice ve Wörglu. Už Keltové a Římané ocenili ideální klima a v 19. století bylo již místo proslaveno jako malé lázeňské letovisko, které dokonce vyhledala i Marie-Louise von Habsburg, druhá manželka císaře Napoleona. Nejstarší obec Brixen dala dokonce údolí i své jméno.

Dnes je Brixen známý pro své 4-hvězdičkové hotely, útulné penziony, tradiční hostince, prázdninové apartmány všech možných kategorií a také pro dovolenou na statku. K dispozici jsou také rozlehlé kempy.