Jste zde

Domů » Kitzbühel

24. Kitzbüheler Alpenrallye 2011

Kitzbüheler Alpenrallye - logo

Limuzíny, sedany, sportovní kupé a spousty dalších závodních vozů z let 1950 – 1970 na jednom místě. Rakouské horské středisko Kitzbühel se na několik dní, v termínu 25.5. - 28.5.2011, změnilo na automobilové muzeum pod širým nebem. Konala se zde již po 24. veteránská alpská rallye "Kitzbüheler Alpenrallye". Je to krásné setkání s mnoha předními světovými závodníky a nadšenci.

Poprvé se při alpském rallye 2011 závodilo o novou prémii, o horský pohár na památku Seppa Gregera. Sepp Greger byl skvělý závodník, který zemřel v loňském roce v 95 letech. Téměř každý rok stál na startu závodu Alpenrallye, v posledních několika letech vždy jako nejstarší účastník. Pohár získal celkový vítěz od VSA, Vereinigung Süddeutscher Automobilsportler (Sdružení jihoněmeckých automobilových závodníků).

V rallye se auta dělí (povolená jsou vozidla vyrobená před rokem 1976) do 2 kategorií: "Alpenrallye-Sport-Trophy" pro nadšené sportovce a "Alpenrallye-Classic-Trophy" pro požitkáře za volantem.

Na programu byly nové atraktivní trasy, o celkové délce asi 560 km, které byly rozloženy do 3 dnů. Hlavní etapa (Pinzgau okruh) vedla tentokrát přes Pass Thurn, Mittersill, Kaprun, St. Johann im Pongau, Bischofshofen a přes horskou trať Hochkönig do Saalfeldenu.
V Brandlhofu na účastníky čekala okružní zkouška. Zpáteční cesta vedla přes Lofer, známou alpskou silnici a přes Reit im Winkl zpět do Kitzbühelu.

Sobotní etapa (Jezerní okruh) vedla v letošním roce přes Kössen, Walchsee, Kufstein, Mariastein, Angerberg do Wörglu a zpět přes Brixental se zastávkou u Penzinghof v Oberndorfu.
Závod byl ukončen v sobotu odpoledne přímo v centru Kitzbühelu.

Geografie: