Jste zde

Domů » Léto » Zábava, akce

Výlet do Waidringu

Rakouská vesnička Waidring

Waidring ležící na úpatí skalnatého pohoří Lofer je jednou z pěti obcí v údolí Pillersee. Obec se nachází v trojúhelníku Salcbursko – Bavorsko – Tyrolsko a první písemná zmínka o něm pochází z roku 1147, kdy byl označován jako "Waitheringen". Tři červené pásky na jeho městském znaku pak pocházejí od šlechtického rodu Otto von Walchen, který vesnici vlastnil.

Ve Waidringu, přesněji řečeno na místní kamenné plošině, se rozprostírá velmi zvláštní park - "Triassic Park", jež vám nabídne opravdu neobvyklý pohled do minulých časů. Na cestě k vrcholu se ještě dnes nacházejí zkamenělé korály z prehistorického moře Tethys. V parku samém pak na vás čeká Triassic Center s korálovými útesy a žraločími klecemi, 4 km dlouhá stezka Triassic Trail a také zcela zvláštní Triassic Beach (triaská pláž), kde se můžete i koupat.

Kamenná plošina také nabízí pár možností k adrenalinovému lezení, např. na Schustergangl anebo na Gamssteig, odkud si pak můžete užít nádherný výhled na skalnaté pohoří Lofer a horský prstenec Wilder Kaiser.
V roce 2009 tu byla také vybudována vyhlídková plošina ve tvaru korálových útesů, ve výšce 70 m nad propastí. Má průhledné části, přes které se lze podívat do propasti.

Ale nejen v létě se hory postarají o tu trochu vzrušení. Po celou zimu je zde upraveno na 35 km sjezdovek, 22 km běžkařských tratí a 30 km zimních turistických stezek, které jsou součástí stejnojmenného lyžařského střediska. Další možnost zábavy vám nabídne i bobová dráha. Skiareál Steinplatte je přímo napojen na lyžařskou oblast Schneewinkel, kde najdete i jiná lyžařská střediska.