Jste zde

Domů » Léto » Zábava, akce

Výlet do Söllu

Rakouská vesnička Söll

Asi 30 km od střediska Kitzbühel se nachází okouzlující vesnička Söll. Leží v oblasti prázdninového regionu Wilder Kaiser, v nadmořské výšce 703 m. K obcí patří také několik roztroušných místní částí a malých osad, jako např. Wald, Salvenberg, Gänsleit, Lechnersiedlung, Achleitberg anebo Eiberg. V pozadí se vypínají dvě horstva - majestátní Wilder Kaiser, patřící k pohoří Kaisergebirge a vrchol Hohe Salve, "domácí" hora Söllu.

Léto v Söllu vám nabídne hned několik zajímavých míst. U střední stanice lanovky, která začíná na okraji městečka, se nachází vodní svět "Hexenwasser", kde můžete zábavnou formou poznávat přírodní zázraky. Odtud začíná jízda lanovkou přímo na vrchol Hohe Salve, kde se vedle kaple nachází i známá větrná harfa. Příroda tu vytváří jakousi hudbu, když fouká, a návštěvníci se tu na chvilku zastaví a naslouchají. Je tu i několik tématických turistických pěších stezek, např. Sunnseitweg (sluneční), Schattseitweg (stinná) nebo Energieweg (energetická).

Kabinková lanovka na Hohe Salve je v zimě branou do lyžařské oblasti SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. V tomto rakouském lyžařském areálu na vás čeká na 250 km sjezdovek (uměle zasněžováno je více než 160 km) a 90 moderních lanovek a vleků.
Hledáte něco opravdu zvláštního? Co takhle strávit jeden den s husky, psím plemenem, pro zimu jako stvořeným? Na takovéto dobrodružství zcela jistě dlouho nezapomenete.

Kdo se chce nějaký ten den věnovat i umění a kultuře, určitě se vydá do centra obce, kde je barokní farní kostel. Uvnitř kostela jsou obrazy a oltáře od umělce Christofa Antona Mayra.
Zvláštním tipem je "Z'sammkemma", populární letní akce – jedná se o jakýsi druh zemědělského trhu, na kterém můžete vidět také ukázky mnoha místních řemesel.