Jste zde

Domů » Oberndorf

Oberndorf in Tirol

Rakousko - obec Oberndorf in Tirol

Oberndorf in Tirol je ráj pro rodiny s dětmi, který leží v nadmořské výšce 687 m. Znakem obce je zlatý horský kopáč na černém pozadí a tmavě červený důl - vzpomínka na dny, kdy v místě probíhala intenzivní důlní činnost. Až do 18. století se u Rerobichlu dobývala měděná ruda a ještě dnes je tu provozován kamenolom, který dosud náleží k nejdůležitějším hospodářským odvětvím této oblasti. Najdete zde také největší dřevěnou kašnu na světě, která byla vyrobena ze dřeva asi 360 let staré jedle.

Oberndorf in Tirol se idylicky rozkládá v alpském horském světě Kitzbühelských Alp, a tak tu v zimě i v létě samozřejmě hrají hlavní roli hory. Četné turistické stezky na vrcholku Kitzbüheler Horn, který svou výškou 1996 m jen maličko zaostává za magickou hranicí 2000 m, vás uchvátí nádherným výhledem na pohoří Wilder Kaiser, Hohe Tauern, Karwendel a na vrchol Hahnenkamm. Je to opravdu panoramatický výhled o rozsahu 360°C.

Wilder Kaiser (česky divoký císař), je ideální spíše k horským alpským túrám. A ještě jeden "Kaiser" je tu k vidění a sice slavný bývalý fotbalista Franz Beckenbauer, který zde žije od roku 1982.
Zajímavým tipem v létě je místní koupaliště Bichlachbad Oberndorf, které zve ke koupání a odpočinku na ploše 13.000 m². Patří k němu i 55 m dlouhý tobogán, dětská část s krokodýli tryskajícími vodu, hřiště a další atrakce ideální pro rodinný výlet.

Oberndorf in Tirol - okolí
Geografie: