Jste zde

Domů » Kitzbühel

Kitzbühel

Rakousko - středisko Kitzbühel

Kitzbühel, označovaný také jako "Gamsstadt" (Město kamzíků) je jedním z nejoblíbenějších středisek zimních sportů v Rakousku, ležící v nadmořské výšce 800 m. S více než 8 tisíci obyvateli a rozlohou asi 58 km² kombinuje Kitzbühel všechny výhody maloměsta s idylickou polohou uprostřed Kitzbühelských Alp.

Ve 12. století bylo místo poprvé zmíněno jako Chizbuhel, odvozený od slov "Chizzo" - jedné bavorské rodiny a "Buhel", což označovalo zeměpisnou polohu na kopci. Od té doby zažívalo toto malé město a jeho okolí velmi pestrou historii, trvající již více než 700 let.

V letních měsících se stává tato "alpská květinová zahrada" jedním z nejoblíbenějších výletních cílů. Výlet po panoramatické silnici na vrcholek Kitzbüheler Horn byste si neměli nechat ujít v žádném případě. Je to jen malý výběr z více než 500 km turistických stezek, které tu můžete objevit.

Také tu najdete jedinečnou curlingovou halu v Rakousku. To završuje jen celou řadu sportovních nabídek jako např. čtyři golfová hřiště, přírodní jezera, kde se dá koupat a 750 km cyklistických tras a tras pro horská kola.
Nebo raději chcete něco méně aktivního? Na pěší zóně si můžete zpříjemnit pobyt při procházce místními ulicemi nějakými nákupy nebo si dopřát na sluníčku šálek cappuccina.

Geografie: