Jste zde

Domů » Zima

Fieberbrunn

Údolí Pillersee - městečko Fieberbrunn

Městečko trhů Fieberbrunn je největší obcí v oblíbeném údolí Pillersee, ležící v nadmořské výšce 780 m nad mořem. A jak přišlo kuriózně ke svému jménu? Podle pověsti trpěla princezna Margaret Tyrolská, řečená "Pyskatá", horečkou a uzdravila se, až když vypila vodu ze studny pod kostelem. Studna poté vešla ve známost jako "Fieberbrunnen“, studna horečky, zatímco místo původně nazývané "Pramau“ bylo přejmenováno na Fieberbrunn.

Krásné údolí Pillersee se stejnojmenným jezerem s možností koupání na pláži, vám umožňuje užít si aktivní dovolenou mezi vodou a horami. V samotném údolí na vás čeká 400 km tras pro pěší turistiku a stezek pro jízdu na horských kolech, po kterých můžete objevovat Kitzbühelské Alpy.

Lanová dráha u městečka je výchozím bodem mnoha oblíbených výletů, jako třeba k panoramatickému horolezeckému výstup na vrchol Henne (2078 m.n.m.), k výletu po "květinové stezce" nebo po Fieberbrunnské vysokohorské cestě. Nebo máte raději golf? K dispozici je zde osm golfových hřišť ve vzdálenosti jen do 25 km.

V zimě čeká na vyznavače zimních sportů sněhové "eldorádo" s 35 km sjezdovek. Ale je tu více možností k lyžování, protože areál je napojen na skiareál Schneewinkel. K tomu ještě připočítejte 35 km běžkařských stezek, osvětlenou sáňkařskou dráhu, bazén se saunou, dětský klub Bobo a ještě mnohem více zajímavostí.

Náš tip: Z vrcholku Wildseeloder (2117 m.n.m.) budete mít nádherný výhled na nejvyšší rakouskou horu Grossglockner, pohoří Wilder Kaiser a skalnaté pohoří Lofer. Ve dnech s dobrou viditelností je vidět ještě mnohem dál, až do Německa nebo Itálie. A v přilehlém jezeře Wildsee žijí legendární "černé ryby".