Jste zde

Domů » Léto

Akce v květnu a červnu 2016

Pohled na Kitzbühel v létě
Autor: RPFranklin

3. Wandereuropiade

Termín: 26. - 28. května 2016

Turistika je nejpopulárnějším sportem letních hostů v Kitzbühelu. S více než 1000 kilometry upravovaných stezek je to tak ten pravý ráj pro pěší turisty.

Ve dnech 26. až 28. května se bude konat 3. "europiáda" pro turisty v Kitzbühelu se skvělým programem, při kterém prozkoumáte barevné květinové louky, široké alpské pastviny, nenáročné kopce, ale třeba i skalnatý Wilder Kaiser.

Po předložení startovní karty zakoupíte na pokladnách lanovek Hahnenkammbahn a Hornbahn kombinovanou denní jízdenku na obě lanovky za 10 Euro. Startovní kartu získáte na startovním / cílovém prostoru při registraci.

29. Alpenrallye

Termín: 1. - 4. června 2016

Kitzbühlské alpské rallye je považováno za jednu z nejkrásnějších akci v Alpách, co se týče aut. Není divu, že fanoušci oldtimerů z celého světa sem přijíždějí každý rok, aby strávili jedinečný týden.

Tyrolské hory tvoří jedinečné panorama pro toto setkání oldtimerů, které láká fanoušky z blízka i z daleka. Mnoho prominentních účastníků z oblasti automobilových závodů, show-businessu, obchodu a sportu dává rallye nádech exkluzivity.

Tak například v roce 2009 byl na startu závodník Formule 1 Michael Schumacher vedle závodního "esa" Hanse-Joachima "Strietzel" Stucka, playmate Gitty Saxx nebo herečky Kateriny Jacob.

Trasa povede, stejně jako loni, v délce cca 500 km přes nejkrásnější alpské a horské silnice v Tyrolsku a Salcbursku - závěrečným vyvrcholením je jako vždy průvod aut před tisíci diváky v centru Kitzbühelu.

Uvidíte ta nejhezčí vozidla v historii automobilového průmyslu: ušlechtilé limuzíny, elegantní sportovní kupé a temperamentní závodní vozy významných značek jako Lamborghini, Bentley, Ferrari, Porsche, Rolls Royce, Aston Martin, Lagonda, Mercedes-Benz, Jaguar, Maserati.

Světový pohár v triatlonu

Termín: 18. - 19. června 2016

Po roční pauze se vrací triatlon mezi místní mezinárodní špičkové události. Na ITU kongresu v Chicagu byl představen nový kalendář Světového poháru v roce 2016, na kterém byl uveden právě Kitzbühel jako jedna z deseti akcí Světového poháru.

21. KitzAlpBike Mountainbike Festival

Termín: 18. - 26. června 2016

Již 21. ročník festivalu horských kol KitzAlpBike bude hostit horský svět kolem známého rakouského střediska. Během této vrcholné události se od 18. do 26. června bude točit vše kolem horských kol.

Sportovním vrcholem týdne zůstane i letos mezinárodně obsazený maratón s klasickou vzdáleností 88 km a s 3800 výškovými metry. Náročná trať povede tradičně přes slavnou lyžařskou horu Hahnenkamm, i kolem nechvalně známé "Mausefalle".

Pro ostatní jsou určené dvě další alternativy: Light - vzdálenost 24 km a 800 výškových metrů pro "začátečníky", nebo střední okruh přesahující délku 45 km a 2000 metrů převýšení.

14. Golfový festival

Termín: 19. - 26. června 2016

9 turnajů na 5 golfových hřištích, 6 večerních akcí a perfektní organizace. To jsou fakta 14. ročníku Golfového festivalu, "zlatého hřebu" golfové sezóny 2016.

Sjezd Streif je výzvou pro každého závodního lyžaře. Kdo tuto trať zvládl, patří k těm nejlepším na světě. To platí také v případě zdolání Streifu s golfovou holí.

Zvládnout musíte 10 jamek: Dolů přes slavnou "Mausefalle" k Seidlalmu, odtud přes strmý cílový svah do Rasmushofu. U jezera Seidlalm-See můžete získat první zvláštní ocenění "Nearest to the Pin".

Po posilnění vydatnou tyrolskou svačinou na soutěžní trati je připraveno další zvláštní ocenění "Nejdelší odpal na Streifu" v cílovém prostoru.

Golfový týden láká každoročně více než 900 mezinárodních golfistů, mezi nimi uvidíte také například olympijské vítěze ve sjezdu Fritze Strobla a Leonharda Stocka nebo vítěze na Hahnenkammu Didiera Cuche.

Golfový festival v Kitzbühel
Autor: Luca 4891

Místo

Dolní stanice lanovky Hahnenkammbahn 47° 26' 35.844" N, 12° 23' 21.4476" E
Location