Jste zde

Domů » Zima

Zimní turistika

Zimní turistická stezka v Kitzbühelu
Autor: Katri Niemi

Turistika je také v zimě zajímavým zážitkem. Prozkoumejte tak i vy vyhlášené lyžařské středisko a jeho okolí i z jiné stránky.

Na mnoha upravovaných a dobře udržovaných stezkách tak zimní období získá zvláštní kouzlo.

Stranou sjezdovek se vám předvede tyrolská krajina ze své klidné strany. Procházky v Kitzbühelu, Reithu, Aurachu a Jochbergu v zasněžené krajiněí jsou mimořádným zážitkem.

Místní kancelář Kitzbühel Tourismus nabízí zdarma pěší túry a túry na sněžnicích se zkušeným průvodcem, na kterých se při putování Kitzbühelskými Alpami dozvíte mnoho informací o zemi a lidech.

Do své osobní knížky si můžete zaznamenávat své dojmy a již po 3 procházkách si zasloužíte první čestný pěší odznak. Sraz je vždy od pondělí do pátku v 9:45 hodin, u kanceláře Tourismus. Platí se pouze za hole a sněžnice, a také za využití busu nebo lanovky.

Prožijete nezapomenutelné dny v jedinečné zimní horské scenérii. Procházky zdarma v zimní sezóně 2015/16 začínají 7. prosince 2015 a končí 8. dubna 2016.

Sněžnice

Outdoorový zážitek při putování krásnou zimní krajinou. Koná se každou středu a pátek, sraz je v 9:45 hodin u kanceláře Tourismus. Platí se 12 euro za zapůjčení sněžnic.

Cesta za západem slunce

Západ slunce nad Kitzbühlskými Alpami je perfektním zakončením jednoho dne vaší dovolené. Na sněžnicích se za ním můžete vydat každé úterý, a to od 12. ledna 2016 a později. Sraz je v 16:00 hodin a cesta trvá až do cca 20:00 hodin.

Cena je 30 euro za dospělou osobu, 15 euro za dítě a zahrnuje jízdu lanovkou a zapůjčení sněžnic. Minimální počet účastníků je 6 osob.

Procházky pro děti

I vaše děti se mohou vydat na procházku s Michaelou, která je určená pro děti ve věku od 5 do 11 let. A to každé úterý (od 12. ledna 2016) v čase 16:00 - 20:00 hodin. Místo setkání je opět u kanceláře Tourismus. Cena je 20 euro za dítě, minimální počet účastníků je 3.

Putování za úplňku

Už jste poznali Kitzbühel v noci za úplňku? Tak můžete, ale v závislosti na sněhových podmínkách. V zimní sezóně 2015/16 budete mít 3 příležitosti, a to v pondělí 25. ledna, v pondělí 22. února a ve středu 23. března 2016.

Cena je 30 euro za dospělého a 15 euro za dítě, zahrnuje transfer a zapůjčení sněžnic. Registrace je nutná nejpozději den předem v kanceláři.

IVV trasy (IVV = Internationaler Volkssportverband, mezinárodní organizace pro lidový sport)

1. Působivá a snadná túra na legendární Hahnenkamm ke kapli sv. Bernarda. Doba chůze je asi 3 hodiny, délka 7 km a překonáte převýšení 270 metrů.

2. Okružní trasa Bichlach - idylická cesta k divoce romantickým zákoutím, kolem typických tyrolských usedlostí. Vzdálenost 9 km ujdete za cca 3 hodiny, obtížnost je lehká.

Bichlalm na slunné straně mezi Kitzbühlem a Aurachem je ideální oblast pro pěší a lyžařské túry nebo túry na sněžnicích.

Náš tip

Jeden z průvodců vám na sněžnicích představí jednu z největších vodních nádrží v Rakousku. To si přece nemůžete nechat ujít!

Nahoru vyjedete novou lanovkou Panoramabahn na Resterhöhe a procházkou se vydáte k nádrži. Dále cesta vede k horské chatě Panoramaalm a po malém občerstvení zpět do výchozího bodu.

Místo

Kitzbühel Tourismus 47° 26' 47.2344" N, 12° 23' 24.5076" E
Location