Jste zde

Domů » Aurach

Zimní dovolená v Aurachu

Aurach - nedaleké zasněžená krajina

Malá tyrolská obec Aurach se nachází pět kilometrů jižně od střediska Kitzbühel a 80 km od Salcburku. Ten, kdo chce využít výhody blízkého Kitzbühelu, ale přesto chce zůstat během zimní dovolené stranou od velkého turistického ruchu, měl by si zamluvit rekreační dům, prázdninový apartmán nebo hotel právě v Aurachu.

56 lyžařských vleků a lanovek se během vaší dovolené postará o to, aby čekací doby byly co nejkratší. Díky nim se dostanete do jedné z nejkrásnějších lyžařských oblastí v Rakousku, která se svými 168 km upravovaných sjezdovek není zrovna nejmenší. A že i sem se dostaly módní trendy, můžete vidět napříkladu při nové disciplíně "catskiing". Sněžná rolba "Bichlalm-Schneekatze" vyveze až sedm lidí a lyžařského nebo horského průvodce na svah s hlubokým sněhem, na kterém si pak můžete v samotě vychutnávat překrásnou zasněženou krajinu.

Zábavu můžete zažít také ve speciálních sněžných a zábavních parcích. Nechte se zlákat k velkolepým skokům z legendárního 28-metrového můstku "Big Mama". Skvělé je také noční sáňkování na Kelchalmu. A po vydatném sportovním dni jistě navštívíte některou z horských chat, kde vám nabídnou kulinářské speciality, čaj nebo horkou čokoládu.

Úžasnou přírodu Tyrolska poznáte také na mnoha propojených běžkařských trasách. Lyžařská oblast Kitzbühel - Reith - Aurach zahrnuje 120 km upravovaných běžkařských stop, z nichž je 85 km přizpůsobeno pro bruslařský styl. Ještě dále se vinou hluboce zasněženou krajinou krásné zimní turistické trasy o celkové délce 170 km, které můžete využít také pro túry na sněžnicích.

Geografie: