Jste zde

Domů » Zima

St. Ulrich am Pillersee, 2. část

St. Ulrich am Pillersee - zimní krajina

Hned vedle se nachází "Triassic Park" s prehistorickými zvířaty a miniaturním mořem, který byl otevřen 3. srpna 2008. Vzhůru do doby kamenné, to je motto tohoto parku pro návštěvníky a dobrodruhy všech věkových kategorií. Jistě nadchne malé i velké výzkumníky se spoustou zajímavých informací o prehistorické době.
Rodiny s dětmi by také určitě měli navštívit zábavní park "Familienland" v městečku St. Jakob in Haus.

V zimě máte na výběr mezi třemi lyžařskými areály. Ski areál Buchensteinwand se nachází přímo v St. Ulrichu s více než 19 km sjezdovek, lyžařské areály Fieberbrunn a Waidring Steinplatte leží hned poblíž. S některými dalšími menšími lyžařskými středisky tvoří tyto tři společný lyžařský spolek "Skiverbund Schneewinkel" a výsledkem je na 55 vleků a lanovek a 170 km sjezdovek.

Pokud lyžovat nechcete, překvapí vás asi 100 km zimních turistických stezek a 100 km běžkařských tras. A pak už rychle dovnitř do krytého bazénu s teplou vodou nebo přímo do sauny.
Naším tipem je nejstarší lihovar využívající jehličnatého oleje na světě, který se nachází v St. Ulrichu. Více než 100 let se tu destilují éterické oleje z rostlin, např. z jedlí nebo rozmarýny. V každém případě stojí za vaši návštěvu.