Jste zde

Domů » Zima

St. Jakob in Haus, 2. část

Rakousko - zasněžená vesnička St. Jakob in Haus

Pro milovníky tenisu je v centru obce St. Jakob in Haus k dispozici kurt s tvrdým povrchem a na toho, kdo si chce o své dovolené utužovat svou kondici chůzí nebo běháním, čeká 3,8 km dlouhý okruh Rot/Mühlau-Runde. Tato trať s výškovým rozdílem 80 metrů začíná a končí u kostela Svatého Jakuba.

V zimě je to moc hezké v zimním areálu Buchensteinwand, který se rozprostírá přes tři vesnice – St. Ulrich, St. Jakob a Hochfilzen. Najdete tady nejen lyžařské vleky, sedačkovou lanovku a 22 km upravených sjezdovek. Můžete také využít 6 km upravovaných běžkařských tras a 10 km zimních turistických stezek. Lyžařské trasy a turistické cesty jsou napojeny na širší síť v této oblasti, což vám umožní věnovat se svým oblíbeným činnostem po celém údolí.

Dětský park BOBO´S KINDER-PARK u dolní stanice lanovky Pillersee je se svými 30 000 m2 a více než 20 atrakcemi největším dětským parkem v celém Tyrolsku. Pro děti je připraven kolotoč, pirátská loď nebo BOBO kouzelné koberce a z lyžování se tak pro ně stane nezapomenutelný zážitek. O vaše děti bude po celý den postaráno speciálně vyškolenými lyžařskými instruktory.

A nakonec ještě jeden zajímavý detail: Christian Reithmann, hodinář a vynálezce čtyřtaktního motoru (o což se pak přel v patentovém sporu s Nikolausem Ottou), se narodil v roce 1818 v St. Jakobu.