Jste zde

Domů » Zima

Snowparky v Kitzbühelu, 1. část

Rakousko - snowpark na Kitzbüheler Hornu

Město sportu Kitzbühel navazuje na skvělou tradici lyžování. To pochopitelně vůbec neznamená, že nové lyžařské trendy jsou nějakým způsobem vynechány. Naopak, snowboardisté a moderní lyžaři tady najdou fantastické podmínky.

Kromě mnoha "backcountry" tady byly vybudovány dva snowparky, o nichž se dá mluvit jen v superlativech. Jeden je na vrcholku Kitzbüheler Horn a druhý u horské chaty Hanglalm. Ten druhý je postaven v mezinárodním formátu a staví tak středisko do pozice naprosté freestylové špičky v srdci Rakouska. Oba dva snowparky se navíc každý rok snaží přijít s nějakým vylepšením.

Jak místní freestyleři z dolního Tyrolska a salcburského Pinzgau, tak i lyžaři z celého světa zde najdou jen tu prvotřídní freestylovou nabídku. Snowpark Kitzbühel Nord existuje již od zimní sezóny 2007/2008 a je zaměřen převážně na středně pokročilé sportovce. Nabídka zahrnuje boxy a raily, malé a střední skoky. Snowboardové akce Sick Trick Tour a Enoka Gamble nabízejí na "Hornu" pár prvotřídních zážitků.

Rakousko - snowpark u horské chaty Hanglalm