Jste zde

Domů » Léto

Panoramatická silnice

Panoramatický pohled na oblast Kitzbühelu
Autor: JS.Foto

Nádherná alpská Panoramatická silnice vede přímo k horské restauraci Alpenhaus ve výšce 1.670 m na Kitzbüheler Hornu.

Cesta začíná cca 2 km severně od centra Kitzbühelu, a je otevřená denně od května až do začátku listopadu od 9:00 do 17:00 hodin.

Její délka je asi 7,5 kilometru, šířka 6 metrů, výška podchodu 3,9 metru a maximální stoupání dosahuje 18%.

Cena za mýtné pro motocykl činí 5,00 EUR , automobil 10,00 EUR a autobus 20,00 EUR.

U Alpenhausu je pak k dispozici velké parkoviště pro auta, autobusy i motocykly.

Kromě toho je účtováno 3,00 EUR za každou osobu, které je však vráceno při konzumaci v restauraci Alpenhaus.

Přímo od restaurace vede nenáročná naučná stezka (délka cca 1,5 km) k Alpské květinové zahradě (Alpenblumengarten) a dalších 2,2 km dále na vrchol (2.000 m.n.m.).

Jedinečné alpské panorama a nádherné květinové bohatství u přírodních skalních útvarů jsou něco opravdu speciálního pro znalce a milovníky přírody.

Po cestě uvidíte Kitzbühelské Alpy i pohoří Hohe Tauern s vrcholky Grossvenediger (3.657 m) a Grossglockner (3.798 m) anebo Zillertalské Alpy.

V červenci a srpnu mají návštěvníci od neděle do pátku možnost zúčastnit se zdarma výletu s průvodcem po Květinové zahradě. Pro dospělé začíná v 11:00 a pro děti ve 13:00 hodin.

Kromě toho čeká na Kitzbüheler Hornu zábava pro celou rodinu: dětská lezecká trasa (Kids Kletterpfad). Ocelovými lany a schůdky zajištěná trasa umožní vyzkoušet si první kroky ve skalnatém terénu.

Kids Kletterpfad je dlouhá 300 metrů, s převýšením 80 metrů a skalními stěnami až do maximální výšky 2,5 metru. Děti ji mohou absolvovat i bez jakéhokoliv vybavení, protože všechny prvky jsou ve výši výskoku.

Asi 10 minut od Alpenhausu směrem do údolí začíná okružní stezka pro vaši duši - Karstwanderweg. Vede kolem nejkrásnějších a nejpůsobivějších formací dávné doby. Je to opravdový přírodní zážitek pro malé i velké.

Stezka vede od Trattalmulde a má délku asi 2,4 kilometry. Provede vás unikátním krasovým světem na Kitzbüheler Hornu a nabídne působivé pohledy do historie země - v době dlouho před dinosaury.

K restauraci Alpenhaus se dostanete nejen po Panoramatické silnici, ale také lanovkou Kitzbüheler Hornbahn nebo lanovkou Horngipfelbahn až na vrchol a odtud pěšky přes zahradu Alpenblumengarten až k Alpenhausu.

Pohled na Kitzbüheler Horn
Autor: NH53

Místo

Alpenhaus, Kitzbüheler Horn 47° 28' 1.4556" N, 12° 25' 44.4756" E
Location