Jste zde

Domů » St. Johann in Tirol

Letní dovolená v St. Johannu

St. Johann - letní krajina
Autor: M&K Dady

V létě je oblast rakouského městečka St. Johann ideální pro pěší turistiku a cyklistiku. Středisko ale nabízí také spoustu jiných aktivit – například krytý bazén při chladnějším počasí anebo venkovní koupaliště s tobogány.

Středisko St. Johann se nachází v rozlehlém údolí mezi majestátními vrcholky Kitzbüheler Horn a Wilder Kaiser a patří tak k nejnavštěvovanějším místům v Tyrolsku. Místní klima nabízí hodně sluníčka a především čerstvý horský vzduch. Pěší túry v nádherné vysokohorské přírodě jsou opravdovým zážitkem, celkem se v regionu nachází asi 240 km značených tras.

Jedním z tipů na turistický výlet je cesta, která trvá asi 4 hodiny. Vychází se z Harschbichlu a trasa vede přes několik horských pastvin a luk až do městečka St. Johann. Ke stanici Harschbichl v nadmořské výšce 1 700 m.n.m. se dostanete lanovkou. Odtud půjdete do údolí přes Stanglalm, Oberndorf, Steinbergalm a Müllneralm až do městečka.

Kratší, ale také velmi pěkný je výlet, který začíná u mezistanice lanovky v nadmořské výšce 1 200 m.n.m. Můžete odsud také podniknout procházku okolo horského jezera Bergsee, která trvá asi půl hodiny. Cestou je možné odpočinout si na lavičkách.

Rakousko - St. Johann a lanovka vedoucí na Harschbichl
Autor: M&K Dady