Jste zde

Domů » Jochberg

Jochberg v zimě

Rakousko - okolí městečka Jochberg
Autor: dorena-wm

Městečko Jochberg se nachází 10 km jižně od známého střediska Kitzbühel, v srdci lyžařského a turistického ráje v Kitzbühlských Alpách. Rozkládá se v nadmořské výšce 924 - 2000 m a žije zde kolem 1500 obyvatel.

V zimě jsou v Jochbergu na správném místě ti lyžaři a snowboardisté, kteří raději bydlí stranou od turistického ruchu a přesto chtějí využívat výhod prvotřídního lyžařského střediska. Přímo z Jochbergu je přístup do lyžařského střediska Kitzbühel se 168 km sjezdovek, které splňují všechny požadavky. Vyřádí se zde jak klasičtí lyžaři, tak snowboardisté nebo milovníci freeridu. A že po skončení lyžařského dne není zábavě zdaleka konec, to ví hlavně příznivci aprés-ski. Zejména "světácký" Kitzbühel je známý pro své aprés-ski aktivity.

Všude v okolí také najdete nejrůznější upravené běžkařské trasy, ale také zimní turistické stezky. Pro začátečníky i pokročilé jsou zde k dispozici lyžařské školy s profesionálně vyškolenými instruktory. Nově zde bylo vybudováno umělé kluziště s možností curlingu.

Geografie: