Jste zde

Domů » Zima

Going am Wilden Kaiser

Rakouská obec Going am Wilden Kaiser

Obec Going am Wilden Kaiser se nachází v kitzbühelském okrese, asi 5 km západně od městečka St. Johann in Tirol a 9 km severozápadně od střediska Kitzbühel. V 5 místních částech (Schwendt, Aschau, Prama, Sonnseite a Schattseite) žijí necelé 2 tisíce obyvatel. Místo je doslova "uhnízděné" mezi Kitzbühelskými Alpami na jihu a pohořím Wilder Kaiser na severu.

První zmínka o místě pochází z roku 1160 pod názvem Gouwingen.
Převládalo zde odedávna zemědělství a v 16. a 17. století tady otevřeli na Rörerbichlu i malý důl. Dnes je hlavním zdrojem příjmů cestovní ruch, místo je totiž napojeno k velké lyžařské oblasti Ski Welt.

Tip: Místní kostel je jedním z nejkrásnějších kostelů v Tyrolsku, je postaven v rokokovém stylu a za povšimnutí stojí mimo jiné i pozdně gotická socha Panny Marie v jeho interiéru.

V létě i v zimě je oblast neustále zaplněna mnoha návštěvníky a to nejen díky velkolepé horské scenérii. Nejkrásnější jezero v Tyrolsku - Goinger See - je napájeno z přírodních pramenů Wilder Kaiseru. Voda se v létě ohřívá až na 24 stupňů a nabízí nejen koupání, ale i krásné bílé pláže a nádherný park s největším plochou pro plážový volejbal v západním Rakousku.

Mezi další přírodní zajímavosti patří nedaleko ležící vodopád Schleierfall, "mekka" extrémních horolezců a jezero Hintersteinersee. Místo je známé i za hranicemi Rakouska, v jeho okolí byl natáčen i populární televizní seriál "Doktor z hor".

Lyžařský areál SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental byl vyhlášen v roce 2009 za Top-Resort mezi 70 lyžařskými oblastmi v 8 zemích. Spojovací lanovkou Ellmau-Going se dostanete přímo k 279 km sjezdových tratí, kde na vás také čeká více než 90 vleků a lanovek a 70 horských chat. Dole v údolí naopak můžete využít běžkařské stopy ( např. Goinger Kaiserloipen) a přírodní bruslařskou dráhu.

Místo

Going am Wilden Kaiser 47° 30' 49.4712" N, 12° 19' 45.3432" E
Location