Jste zde

Domů » Kitzbühel

Akce v únoru 2014

Hahnenkamm se sjezdovkou Streif

Streif Vertical Up

Termín: 22. února 2014

Celkové převýšení 860 metrů od cílového prostoru cíle až k místu startu. Zledovatělá klíčová místa kitzbühelské závodní tratě Streif, jako jsou Hausbergkante, Steilhang či Mausefalle. Vyhraje ten nejrychlejší, a je jedno na jakém "materiálu“.

To je Streif Vertical Up - "Bitva o Hahnenkamm". Rozhodně stojí za to se této akce zúčastnit. Ať již jako přímí účastníci závodu nebo jen jako diváci. Začátek je v sobotu 22. února 2014, v 18:30 hodin.

Legendární město sportu Kitzbühel je domovem, tréninkovým centrem i místem k odpočinku mnoha sportovců, včetně lyžařů, běžkařů, triatlonistů, běžců, bikerů na horských kolech, sportovních cyklistů, horolezců i turistů.

Ale kteří sportovci se budou řadit k legendám a k nejrychlejším na akci Streif Vertical Up, v oné pověstné Bitvě o Hahnenkamm?

Cílem závodu je zdolat originální závodní trať Streif v co nejkratší době. Trať měří 3312 metrů a je třeba překonat převýšení 860 metrů co nejrychleji. A pravidla? Žádná neexistují!

Volný výběr materiálu a potřeba vydat ze sebe i tu poslední špetku sil, která v těle ještě zůstala. Na výběr závodníci mají trasu originálního Streifu (Speedklasse) nebo tzv. rodinný Familienstreif (Rucksackklasse)!

Rucksackklasse

Tato kategorie je zábavnou částí v rámci akce Streif Vertical Up. Závodníci mají totiž na výběr mezi původním "Streifem" nebo rodinnou variantou, označovanou Familienstreif. Také v kategorii "Rucksack“ je povolen volný výběr materiálu.

Jedinou podmínkou je, že každý účastník musí na zádech nést plný batoh a donést svůj náklad až do cíle. Jedná se sice o dosažený čas, ovšem pořadí na výsledkové listině je stanoveno abecedně. Rucksack Klasse je tedy vysloveně zábavou a nehledí se na žádné sportovní výkony.

Ceny: Naplnění batohů (nealkoholické pivo, špek, tyčinky Twins Fitness, ...) a věcné ceny.

Speedklasse

Tato soutěž je "královskou" disciplínou v rámci celého podniku. Každý soutěžící se snaží zdolat originální sjezdovou trať Streif vertikálně, tedy do kopce tak rychle, jak jen to je možné. Tady se již čas měří přesně, a záleží na něm konečné pořad.

Ceny: Peníze v hodnotě 3000 € a věcné ceny.

Informace:

Kategorie:

• Speed Klasse - limitovaných 150 startovních míst
• Rucksack Klasse - limitovaných 300 startovních míst

Nadmořská výška startu: 805 m (cílový prostor hahnenkammského závodu)

Nadmořská výška cíle: 1.665 m (startovní prostor hahnenkammského závodu)

Celkové převýšení: 860 výškových metrů

Délka tratě: 3312 m

Průměrné stoupání: 27 %

Maximální a minimální stoupání: 85 % a 2 %

Osvětlení: Nejdůležitější místa na trase budou efektně osvětlena, ale povinností je mít také čelové lampičky!

Výběr materiálu:

• lyže na túry
• běžky
• běžecké boty s hroty
• mačky
• sněžnice
• lyžařské hůlky
• naboso

Hlavní cenu získá každý sportovec a sportovkyně, kteří se nejvíce přiblíží průměrnému dosaženému času toho nejrychlejšího a nejpomalejšího účastníka. Týmovou cenu 500 euro získá tým s největším počtem startujících.

Geografie: 

Místo

Sjezd Streif, Kitzbühel 47° 26' 36.5532" N, 12° 23' 2.4" E
Location