Jste zde

Domů » Zima

Akce v lednu 2014

Sjezdovka Streif - pohled na Hahnenkamm

Valartis Bank Snow Polo World Cup

Místo: Kitzbühel

Termín: 16. - 19.1. 2014

Ve dnech 16. až 19. ledna 2014 se koná na okraji Kitzbühelu již 12. ročník akce Valartis Bank Snow Polo World Cup. Tato událost je považována za největší světový turnaj v pólu na sněhu, která vyniká jezdeckým uměním účastníků typickou noblesní atmosférou.

Nenechte si ujít ani vy začátek tohoto sportovního podniku ve čtvrtek, ani napínavé zápasy od pátku do neděle na krásném pozadí hory Wilder Kaiser. Vstup je zdarma!

Program ročníku 2014 bude zahájen ve čtvrtek 16. ledna velkolepou přehlídkou jednotlivých týmů v centru Kitzbühelu u hotelu "Zur Tenne", kde se týmy představí svým fanouškům a tisku.

Od pátku 17. ledna do neděle 19. ledna začínají každé dopoledne akcemi doslova nabité zápasy. Všichni hosté i místní obyvatelé jsou srdečně zváni na toto neobvyklé sportovní klání. Vstup je zdarma.

Pestrý doprovodný program nabízí ovšem nejen Snow-Arena, dobrá nálada vládne i na jiných místech. Zábavný program na sněhu bývá velmi bohatý a sobotní akce "Players Night“ vždy s nějakým hvězdným DJem zahřeje po slavnostní večeři na 700 hostů.

Koňské pólo je týmový sport, kde se na každé straně zapojí do hry čtyři hráči na koni. Součástí hry je 7 – 8 cm velký a 130 g těžký míček, který se jezdec na koni snaží dlouhou dřevěnou pálkou vstřelit do branky soupeřů. V případě zdejšího hřiště se koňské pólo hraje na menším prostoru a v každém týmu proto usedají na koně jen tři hráči.

74. ročník lyžařského závodu na Hahnenkammu

Termín: 24. - 26.1. 2014

Místo: Hahnenkamm, Kitzbühel

Nejlepší lyžaři z celého světa se opět sjedou na bezesporu nejslavnější závod ve sjezdovém lyžování v kalendáři celého Světového poháru. Sjezdovka Streif je považována za nejvelkolepější trať na světě a klade jako vždy na všechny účastníky závodu ty nejvyšší nároky.

Skoky dlouhé až 80 m, strmé svahy s klesáním až 85 %, dosahovaná maximální rychlost až 140 km/h, celkové převýšení od startu do cíle 860 m, délka trati 3312 m a průměrná dosahovaná rychlost 103 km/h. To jsou některé základní údaje o "Streifu".

Traťový rekord má hodnotu 1:51:58 min (1997, Fritz Strobl, Rakousko).

Již od roku 1931 se na Hahnenkammu konají závody ve sjezdu, dnes tady nechybí ani závody na Ganslernhangu ve slalomu a kombinace. Od roku 1990 se na Streifu jezdí také závod Super-G, který zahajuje už v pátek celé víkendové lyžařské klání.

Díky těmto závodům se do ulic města se nahrnou novináři a celebrity z celého světa. Celá řada těch nejrůznějších párty a doprovodných akcí je rozložena na celý týden. Na závody v televizi se dívá neuvěřitelných 500 milionů televizních diváků po celém světě.

Vstupné: Od 18 EUR v obvyklém prostoru pro diváky.

Místo

Hahnenkamm, Kitzbühel 47° 25' 25.4172" N, 12° 21' 55.3608" E
Location