Jste zde

Domů » Kitzbühel

16. ročník KitzAlpBike 2011

KitzAlpBike - logo

V tomto roce se již po šestnácté bude konat na horách v okolí Kitzbühelu cyklistický festival KitzAlpBike. V týdnu od 29.06. do 03.07. 2011 se tu všechno bude točit kolem cyklistiky a horských kol.

Sportovním vrcholem týdne určitě bude mezinárodní maratón. V sobotu se pojede 88 km s výškovým převýšením 3800 metrů, se strmým stoupáním po úzkých cyklostezkách, Tato velice náročná trasa vede k vrcholu Hahnenkamm, v zimě známém jako dějiště mezinárodních lyžařských závodů na sjezdovce Streif.

Pro ty, kteří nezvládnou tak extrémní závod, existují ještě dvě možnosti. Pro nejméně zkušené závodníky se nabízí nejkratší trasa "Light" o délce 24 km s převýšením 800 metrů a pro ty středně pokročilé trasa "Medium" o délce 45 km s převýšením 2000 metrů.

Tak jako v loňském roce, tak i letos se bude konat módní show v centru Kitzbühelu, kde budete mít možnost vidět profesionální modely a nejnovější trendy v cyklistickém oblečení. To vše za doprovodu hudby, rozhovorů a zábavy s moderátorem Stefanem Steinacherem. Efektní kousky na horských kolech předvede legendární skupina "Flying Bike Boys".

KitzAlpBike se stal v posledních letech jednou z nejdůležitějších sportovních událostí na horských kolech v Rakousku. Akce se neustále v průběhu let rozrůstá a nabízí velice bohatý program. Od středy do neděle jsou na programu například závody do vrchu "Hillclimb", city cross, dětské soutěže a velká cyklistická a módní show.

Geografie: