Jste zde

Domů » Westendorf

Westendorf, 1. část

Westendorf

Městečko Westendorf se nachází na slunné terase v údolí Brixental, v nadmořské výšce 800 m. Je též nazývané jako "Nejkrásnější zelená a kvetoucí vesnice Evropy". Toto ocenění obec získala v roce 1998, v rámci soutěže "Entente Florale" od mezinárodní poroty. Idylické selské usedlosti s loukami na vysokohorských pastvinách a zeleň s pestrou flórou a faunou jen potvrzují, že tu opravdu najdete ty nejlepší podmínky pro svojí dovolenou.

Westendorf také znamená také turistika nebo golf, a to všechno uprostřed nádherných Kitzbühelských Alp. Pěší turistické stezky tu mají taková zvučná jména jako Alpinolino Themenweg, Wappenweg, Urzeitweg a Tierische Rätseltour, abysme jmenovali alespoň některé. Ta posledně jmenovaná trasa je velmi vhodná i pro děti , je to velmi lehká procházka kolem pěti horských chat po stopách zvířat. Informační tabule po cestě vám k tomu poskytnou všechny potřebné informace.

Místní lanovka "Ki-West Bahn" spojuje v zimních měsících SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental se sousedním lyžařským střediskem Kitzbühel. Spolu s dalšími třemi lyžařskými areály tak tvoří třetí největší lyžařskou oblast v celé Evropě - "Top Ski Kitzbüheler Alpen", kde můžete lyžovat pouze s jedním skipasem.

Lyžařská zábava od rána do večera je tak naprosto zaručená. Celkově je k dispozici 249 lanovek a vleků, 704 km sjezdovek, 192 chat a horských restaurací a 59 lyžařských škol. Můžete si tu naplánovat opravdu dlouhou zimní dovolenou.
Pro ještě více zimní zábavy slouží ve Westendorfu i běžkařské stopy a sáňkařská dráha.

O každém místním masopustu se tu koná mezinárodně proslulá zábavná akce "Jump & Freeze". Při ní si mohou odvážní otužilci odložit své oblečení a se svými vlastnoručně vyrobenými vozidly pak po co nejdelší dobu přejíždět vodní nádrž. V roce 2011 se konal již 15. ročník.

Geografie: 

Místo

Westendorf 47° 25' 33.7584" N, 12° 12' 27.0108" E
Location