Jste zde

Domů » Léto

Vodní svět

Jezero Schwarzsee u Kitzbühelu

Kitzbühelský vodní svět nabízí nejrůznější možnosti k odpočinku.

Schwarzsee mezi Kitzbühelem a Reithem je jedním z nejkrásnějších jezer ke koupání v Alpách.

Vzhledem k přítomnosti rašeliny se v něm voda na jaře rychleji ohřívá a má také zdraví prospěšné účinky.

Také další rašelinové jezero Gieringer Weiher, bazény ve vodním světě Aquarena i lesní koupaliště Jochberg jsou zajímavá místa ke koupání.

Voda hraje v Kitzbühlských Alpách důležitou roli, téměř každá obec má své vlastní jezero.

Jedno z nejhezčích je kitzbühlské jezero Schwarzsee. Od něj vede nenáročný pěší okruh Drei-Seen-Rundwanderung přes kopcovitou krajinu Bichlachu k rybníkům Hasenberger-, Vogelsberger- a Gieringer-Weiher.

Po jeho absolvování pak můžete skočit do léčivé vody Schwarzsee s obsahem rašeliny a nakonec si užít trochu sluníčka uprostřed krásné horské scenérie. Občerstvení si můžete vychutnat na slunečních terasách jezerních bister.

Idylické jezero (velké cca 15 hektarů a 7 m hluboké) tvoří rekreační oblast s mnoha sportovními možnostmi, jako je plavání, rybaření, veslování nebo elektrolodě, fitness parcoury či procházky. V zimě zase nabízí bruslení, lední hokej, curling nebo zimní turistiku.

Pokud jste již prozkoumali Schwarzsee, nabízí se jako další zastávka na vaší pouti za koupáním v okolí Kitzbühelu rybník Gieringer Weiher.

Rozkládá se uprostřed turistické a cyklistické rekreační oblasti "Bichlach" a je to další oblíbené místo pro relaxaci a odpočinek.

Romanticky položené jezero se dá označit jako přírodně rašelinné a jsou zde vítáni i čtyřnozí mazlíčci.

V regionu dokonce najdete i koupaliště v lese. Jochberg je díky svým rozměrům, oddělenému dětskému brouzdališti a tobogánu velmi oblíbený u rodin s dětmi.

A dospělí zde zase milují především nádhernou klidnou polohu. Kromě toho je tu i velký trávník, hřiště na plážový volejbal a obchod s občerstvením a nápoji.

Další vodní radovánky si můžete dosyta užít v lázeňském a wellness světě Aquarena v samém centru Kitzbühlu. Pro návštěvníky je připraveno dokonalý ráj, a to za každého počasí a v každém ročním období.

Najdete zde bazény s vodopádem, skluzavky, dětský bazén, sauny s vyhřívanými lehátky, tureckou parní lázeň hamam, sportovní a léčebné masáže, infračervenou kabinu a mnoho dalšího.

Kitzbühelský svět hor a vody
Autor: RPFranklin

Místo

Gieringer Weiher, Kitzbühel 47° 28' 15.7188" N, 12° 21' 47.3796" E
Location