Jste zde

Domů » Zima

Večerní sportování, 1. část

Rakouské středisko Reith bei Kitzbühel

Kitzbühel v zimě nabízí velký počet různých sportovních aktivit. Lyžování, snowboarding, běžky, zimní turistiku, bruslení a mnoho dalšího uprostřed nezapomenutelné scenérie slibuje zaručeně perfektní dovolenou. A to nejen během dne, ale i po setmění.

Lyžování

Každý čtvrtek a pátek si můžete zalyžovat v lyžařské oblasti Kitzbühel i ve večerních hodinách. Moderní reflektory osvětlují perfektně připravené svahy Gaisbergu u Kirchbergu až do těch nejzazších koutů a umožní vám luxusní lyžování až dlouho do noci.

Je to skutečně velice zvláštní zážitek! Samozřejmostí je občerstvení v horských chatách přímo na svahu. Lyžařské vleky jsou v provozu každý čtvrtek a pátek v době 18.30 - 21.30 hodin, osvětlovací zařízení je spuštěno do 23.00 hodin.

Lyžařské túry

Užijte si nádhernou přírodu kitzbühlských hor na lyžařských túrách při měsíčku, při kterých jsou ovšem znalosti Alp a zkušenosti u všech účastníků takřka nezbytné. Určitě doporučujeme využít služby horských a lyžařských vůdců z místních lyžařských škol.

Sněžnice

Túry na sněžnicích jsou skutečně impozantním zimním zážitkem, a to zejména v noci a během úplňku nebo zcela romanticky s pochodněmi. V nabídce jsou také výlety na sněžnicích v doprovodu průvodce.

Běžky

Ideální podmínky pro bruslaře i klasické běžkaře, pro začátečníky i profesionály nabízí sportovní trasa Kitzbühel - Schwarzsee - Reith, a to i ve večerních hodinách. Díky tomu, že je stopa uměle osvětlená, můžete se po ní vydat až do cca 21.30 hodin. Moderní zasněžovací systém se zase postará o optimální sníh. Použití stopy je zdarma!

Přímo u golfového klubu začínají 2 stopy, ta o délce 1,4 km je vhodná také pro začátečníky, zatímco náročná a rozmanitá sportovní trasa má délku zhruba 4,2 km. Dostatek parkovacích míst najdete přímo u Golfclubu.

Bruslení

Bruslení je tradičním zimním sportem, který je pořád oblíbený kvůli své nezávislosti na počasí, zábavě, spoustě dobré hudby a vhodností pro všechny věkové kategorie.

Skvělou alternativou je bruslení při měsíčním svitu na zamrzlém jezeře Schwarzsee, které nabízí nádherné prostředí pro bruslaře. A to obzvláště pro ty, kteří si rádi vychutnávají sporty uprostřed přírody. Správná tloušťka ledu je tu neustále kontrolována v pravidelných intervalech.

Středisko Reith bei Kitzbühel s barokním kostelem

Místo

Gaisberg 47° 25' 35.9796" N, 12° 17' 47.0976" E
Location