Jste zde

Domů » Kirchberg

Túra na Rettenstein

Vrcholek Rettenstein

Ve středu Tyrolska, mezi městy Kitzbühel a Brixen im Thale, se nachází malá obec Kirchberg. Odtud se můžete v létě přímo od dveří svého ubytování, hotelu, prázdninového apartmánu nebo horské chaty, vydat na překrásné procházky a túry. Pro opravdové fanoušky turistiky jsou zde samozřejmě také alpské stezky, které vedou až na vrcholky v okolí Kirchbergu.

Přímo na hranici Tyrolska a Salcburska se nachází hora Rettenstein, ktera je výzvou pro nejednoho turistu. Turistickou stezku, která vede do nadmořské výšky 2 362 metrů nad mořem, by si ale měli zvolit jen ti, kteří mají dostatečnou fyzickou kondici a dobré vybavení.

Vysokohorská túra začíná u parkoviště Ebenau v místní části Aschau. Nejprve půjdete podél silnice a to tak dlouho, než se dostanete k horské chatě Hinterbach Hütte, která leží na louce. Zde se dáte doleva a budete pokračovat v chůzi, až se dostanete k pastvině Schöntalalm. Přejdete rozkvetlé horské údolí a dostanete se k horskému prameni Schöntalquelle.

Na tomto jedinečném místě se můžete posilnit na nadcházející náročný výstup a přitom si vychutnat nezapomenutelný pohled na horské louky. Odtud budete pokračovat k výstupu po serpentinách až na vrchol Rettenstein.

Geografie: 

Místo

Parkoviště Ebenau, Aschau 47° 22' 36.2352" N, 12° 18' 22.3596" E
Location