Jste zde

Domů » Zima

Snowparky v Kitzbühelu, 2. část

Snowpark Kitzbühel Süd - trasa Treeline

Snowpark Kitzbühel Süd je vyvrcholením inovací v posledních letech. Z ptačí perspektivy sedačkové lanovky na Hanglalm můžete vidět dokonalé uspořádání různých tratí i snowboardové prvky. Vedle klasických kickerů a railů, přizpůsobených pro všechny úrovně zdatnosti, tady najdete i krásnou trasu Treeline. Obsahuje Up-Down boxy, stolečky pro piknik a obligátní Treejib.

Ale to ještě není všechno, v horní části Hanglalmu byla vybudována nová část parku. Zde jsou nové tratě pro začátečníky a středně pokročilé jezdce s mnoha prvky. Horní část parku je samozřejmě propojena s tou dolní. Kromě toho zde od minulé sezóny funguje i masivní Gapjump, který přímo nadchl nejen profesionály ale i filmové štáby. Pokud to dovolí sněhové podmínky, mohou se využívat i dvojité kickerliny, což toto místo jednoznačně řadí do profesionální kategorie.

Mimo snowparky najdete po celé oblasti "nekonečný" prašan. Rozsáhlé kitzbühelské backcountry jsou snadno dostupné. Sněhové podmínky přecházejí od náročnějšího terénu až po skutečné velehorské podmínky.

Absolutní "nutností" je návštěva vrcholku Kitzbüheler Horn, který se může pochlubit cliffy, rinny, zastrčenými treeruny a nekonečnými lány prašanu. Jako bonus zde najdete bezpočet kickerspotů. Nachází se tady také lyžařský vlek Raintal-Lift, který vás vyveze na ty nejlepší svahy s nesčetnými variantami a skoky.
Snowpark Kitz Nord je vždy perfektně připraven a je dokonale navržen v každém detailu. Každý rok park rozšiřují, včetně nových dřevěných překážek.

Kitzbühel - snowpark Kitz Nord