Jste zde

Domů » Léto

Snídaně při východu slunce

Rakouská snídaně

Lanové dráhy Bergbahn AG Kitzbühel mají svůj slogan - "První na hoře" – a ten platí opravdu doslova. Zve všechna ranní ptáčata, aby brzy vstali a vypravili se ještě před východem slunce až na vrchol místní hory Kitzbüheler Horn. K tomuto jedinečnému zážitku patří i stylová snídaně na samém vrcholu – "Tirol Milch", a pak následuje romantická procházka alpskou květinovou zahradou.

Když bude slunce vycházet nad pohořím Loferer Steinbergen, vy již budete mít celý váš výstup pohodlně za sebou. Lanovky Kitzbüheler Hornbahnen (B1 Hornbahn I, B2 Hornbahn II a B3 Horngipfelbahn) tady zřídily speciální jízdy, které vyjíždějí už ve 4.30 hodin, jež nám umožní včas sledovat východ slunce a to pořádně zblízka. V první řadě bez nutnosti jít nahoru pěšky, dát tak odpočinout plicím a srdci a také mít jedinečný panoramatický pohled na nebe. Při tom všem budete doprovázeni smyslnými zvuky místní hudební kapely Weisenbläser.

Kdo začne svůj den takto působivě, získá skvělou snídani "Tirol Milch" a tým restaurace Horn Gipfelhaus ještě k tomu servíruje svým hostům výrobky lahodné regionální kuchyně. Po vydatné snídani opět nastoupíte na lanovku, která vás zaveze na pěší túru s průvodcem na malý nebo velký okruh "Hornrunde". Vydáte se napříč přes jedinečnou Kitzbühelskou alpskou květinovou zahradu (Kitzbüheler Alpenblumengarten).

K téhle snídani na vrcholku se můžete přihlásit předem, a zajistit si tak v klidu jízdenky. Lístek (včetně jízdy lanovkou nahoru i dolů, snídaně a procházky s průvodcem) je k zakoupení za pouhých 32,50 € pro dospělého a 16,50 € za dítě (děti do 6 let mají výlet s občerstvením zdarma) ve všech pokladnách Bergbahn AG Kitzbühel. Registrace je možná nejpozději do 17.00 hodin den předem.

Horská snídaně Tirol Milch zahrnuje jednu sklenku sektu, jednu sklenku šampaňského nebo oranžády či sklenku Lattella. Podává se také káva nebo čaj či horká čokoláda, chléb a pečivo, máslo, džem, uzeniny, sýry, míchaná vajíčka.

Termíny východu slunce:
Neděle 2. září 5.30 hodin
Neděle 9. září 5.45 hodin

Program:
* odjezd ve 4.30 hodin (odstupňováno podle jednotlivých termínů)
* příjezd na horu asi v 4.55 hodin
* krátká procházka na vrcholek Hornu (cca 10 min.)
* ucelené vysvětlení turistickým průvodcem
* nádherný východ slunce
* slavnostní ranní modlitba
* hudební produkce seskupení Weisenbläser
* horská snídaně "Tirol Milch" na terase Horn Gipfelhausu (od 5.55 do 7.30 hodin)
* procházka v okolí za hudebního doprovodu skupiny Weisenbläser

Pozor: Akce se koná pouze za jasného počasí (údaje z předchozího dne ze 14.00 hodin se dají zjistit telefonicky). Pro špatné počasí a s ním souvisejícím zrušením jízdy se již zakoupené vstupenky budou vracet na pokladně v hotovosti nebo jich lze využít v dalším termínu.

Místo

Kitzbüheler Horn 47° 28' 31.3248" N, 12° 25' 50.52" E
Location