Jste zde

Domů » Zima

Scheffau am Wilden Kaiser

Scheffau am Wilden Kaiser
Autor: solartherm

Asi 15 kilometrů severozápadně od střediska Kitzbühel se nachází vesnice Scheffau am Wilden Kaiser. Jak již jeho název napovídá, leží na úpatí chráněné přírodní oblasti Wilder Kaiser, v nadmořské výšce 752 m. Žije zde kolem 1 300 obyvatel, obec žije především z cestovního ruchu, k ubytování nabízí asi 2 000 lůžek ve všech kategoriích.

Léto strávené v Scheffau je pravým tyrolským létem v horách. U jezera Hintersteiner See nad obcí je veřejná pláž ke koupání, která láká mnoho návštěvníků z blízka i z daleka. Na cestě k jezeru najdete také římskokatolický poutní kostel s Bärnstattskou kaplí Utrpení Spasitele. V létě se zde pravidelně koná "Scheffauer Dorfabend", zvláštní akce pro všechny zájemce o tyrolskou kulturu a tyrolské tradice. Kapela hraje pořád dokola a o jídlo a pití je zde dobře postaráno.

Kromě toho tady narazíte na první "Kneipp für mich® Erlebnisdorf" v Tyrolsku. Je to certifikované místo věnující se přírodní medicíně, fungující na základě Kneippovo filozofie. Je zde vybudováno 7 stanic, jež se přímo nabízejí při obchůzce po vesničce. K tomu patří také orlí bludiště, meditační místnost a dva vyškolení zdravotní terapeuti, kteří se postarají o to, abyste se tu cítili co nejlépe.

Chcete-li ovšem mezitím zažít i něco vzrušujícího, pak si zajděte nejlépe do Flycenter King of the Air, kde nabízejí tandemové lety z vrcholku Hartkaiser. Je to skutečně dechberoucí zážitek!
V nadmořské výšce až 1650 m se zase rozprostírá svět KaiserWelt Scheffau, který je pravým rájem pro ty nejmenší návštěvníky.

V zimním období vás vyveze nahoru do oblasti SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental lanovka. Nabídek nejrůznějšího sportovního vyžití je zde mnoho. Najdete tady na 279 km sjezdovek, což je rozhodně víc než dost! A nudit se v žádném případě nebudou ani ti nejmenší. Mezitím co si budou maminka a tatínek zdokonalovat své lyžařské umění, čeká na děti u horní stanice kabinkové lanovky Kinderkaiserland am Brandstadl a BoboMiniClub.

Místo

Scheffau am Wilden Kaiser 47° 31' 45.5844" N, 12° 15' 0.5796" E
Location