Jste zde

Domů » Reith bei Kitzbühel

Reith v létě

Kitzbühelská oblast v Rakousku
Autor: FarbFilm

Obec Reith bei Kitzbühel se nachází v Kitzbühelských Alpách, jen co by "kamenem dohodil" od střediska Kitzbühel. Žije zde kolem 2 tisíc obyvatel, městečko se rozkládá v nadmořské výšce 800 - 2000 m. Reith u Kitzbühelu vám splní veškerá přání a při vaší letní dovolené.

Městečko Reith je, jak již sám název napovídá, staré vykácené místo (první písemná zmínka o místě jako "ruote" je z roku 1190) a kdysi patřilo k panství kláštera Berchtesgaden. Od 15. do 18. století bylo nedaleko, u Rerobichlu a Astbergu dolováno stříbro a měď. Traduje se, že první kostel byl na stejném místě založen již v roce 1188, v 15. století byl kostel rozšířen v gotickém stylu a v roce 1729 byl nově přestavěn na pilastrový barokní kostel.

Městečko Reith leží na úpatí pohoří Wilder Kaiser a jeho hlavním rysem je sport. Kromě oblíbených zimních aktivit vás zde jistě v létě zaujme třeba golfové hřiště, pěší a cyklistické stezky se širokou škálou sportovních možností. Koupat se můžete v jezerech Schwarzsee a Gieringer Weihe, které se dá označit jako teplé přírodní rašelinnné jezero uprostřed krásné rekreační oblasti Bichlach. Při putování místní nádhernou panoramatickou krajinou a při procházkách v polích je vám tu příroda velmi blízko.

Vzhledem ke své výhodné poloze, krajinné různorodosti a původnímu venkovskému charakteru je malé městečko Reith bei Kitzbühel uznávaným sousedem vyhlášeného střediska Kitzbühel a oblíbeným místem hostů, kteří hledají spíše klid a odpočinek. Přitom ale obec nabízí bohatou infrastrukturu, stejně jako špičková oblast Kitzbühelu a splní veškerá náročná přání hostů celého regionu. Dá se říci, že Reith je sympatickou alternativou rušného Kitzbühelu ve venkovské idyle.

Místo

Reith bei Kitzbühel 47° 28' 32.5776" N, 12° 20' 30.6204" E
Location