Jste zde

Domů » Léto

Pěší turistika, 3. část

Pohoří Hohe Tauern
Autor: bookhouse boy

Cesta k vodopádům začíná u parkoviště Schradler v Jochbergu. Půjdete-li po staré cestě, bude vám trvat cesta k této přírodní památce jen něco málo přes hodinu. Dál budete postupovat nahoru po pastvině, kde se můžete před sestupem trochu posilnit. Pak vede cesta směrem na Burgstallalm přes Hanslern, Oberhausenweg, Parzen a podél Jochberger Ache zpět k výchozímu bodu.

Národní park Hohe Tauern

Nedaleko od Kitzbühelu, snadno dostupný i autem, je národní park Hohe Tauern. Největší národní park v Rakousku zahrnuje rozsáhlé území hlavního hřebene východních Alp a taktéž některé z nejvyšších vrcholů hor v Rakousku (např. Grossglockner s 3.798 m a Großvenediger s 3.666 m).

Národní park Hohe Tauern charakterizují zejména rozšířená ledovcová pole (asi 130 km2), ledovcová údolí ve tvaru vajíčka s impozantními zakončeními, s mohutnými kužely bahna a naplavenin, alpskými travinami a keři, ale i s rozsáhlými lesy s modříny, smrky a borovicemi limbami.

Jako nejznámější místa v národním parku se dají označit vodopády Krimml, kamenná pole, ledovcová stezka Innergschlöß (Matrei ve východním Tyrolsku), Franz-Josefs-Höhe u Großglockneru, vysokohorská silnice na Grossglockner a národní park Welten v Mittersillu.

Putování za úplňku

Mystické jezero Torsee leží v nadmořské výšce 2.030 m, přímo na hranici mezi Tyrolskem a Salcburskem. Toto nejvýše položené horské jezero u Kitzbühelu vám dopřeje, obzvláště za úplňku, velmi zvláštní zážitek. Díky možnostem dopravy až do nadmořské výšky 1.800 m je Torsee je snadno přístupné i pro méně zkušené turisty.

Tip horského vůdce

Engelbert Prohaska, kitzbühelský horský vůdce, má pro své hosty zcela ojedinělý "tajný“ tip. Několikadenní putování spojené s přenocováním na horské chatě podle tradičního hesla: "Od Grassbergen až ke slavnému Wilden Kaiseru“.

Testovací centrum horské obuvi

V místním obchodě se sportovním zbožím "Sport Etz" léta spolupracují s firmou Lowa - známým výrobcem horské obuvi. Vy si můžete v hlavním obchodě vypůjčit zdarma turistické boty za rozumnou cenu a otestovat si je.

Procházky s průvodcem zdarma

Kitzbühelská karta pro hosty Red Card vám umožní podnikat vycházky za doprovodu odborného průvodce a to zdarma od pondělí do pátku. Když si budete zaznamenávat vaše putování do osobní "turistické knížky“, dostanete již při třetím výšlapu čestný turistický odznak!

Jezero Torsee
Autor: bookhouse boy

Místo

Jezero Torsee 47° 21' 40.518" N, 12° 28' 17.7636" E
Location