Jste zde

Domů » Léto » Turistika

Pěší turistika, 2. část

Také kamzíky tady můžete pozorovat po celém širém okolí, na Gamshagu u slavného Hahnenkammu anebo na horském masivu Wilder Kaiser. Kamzičí a jelení zvěř uvidíte na Kuhkaseru, stejně jako sviště, zajíce, lišky anebo tetřevy.

Vysokohorské pastviny a salaše

Hory kolem Kitzbühelu jsou charakterizovány četnými obhospodařovanými vysokohorskými pastvinami (tzv. Almen). Ty lákají turisty a milovníky jízdy na horských kolech k odpočinku a k typickému tyrolskému občerstvení. V mnoha horských usedlostech můžete ochutnat nebo si rovnou zakoupit domácí výrobky, jako např. slaninu, sýry nebo likéry.

Dobytek se tady pase od začátku léta na pastvinách v nadmořských výškách mezi 1.400 a 1.600 metry, v červenci je pak, v závislosti na počasí, vyháněn na vysokohorské pastviny až k nadmořské výšce 2.000 m. Tam poté žijí pastevci v salaších, které umožňují dokonce i ubytování turistům.

Horolezecké Eldorádo

Návštěva Wilder Kaiseru se vám určitě vyplatí. Toto známé pohoří přitahuje davy milovníků hor v každém ročním období svým kouzlem: turisty, horolezce, lyžařské horolezce a i další sportovce.

Dnes, tak jako i v minulosti, je oblast oblíbeným místem pro lezce z Tyrolska i z Mnichova, kteří tu na vrcholcích Totenkirchl, Fleischbank nebo Predigtstuhl provádějí horolezectví už více než sto let.

Již mnichovský průkopník lezení Hans Dulfer a slavný pokořitel Nanga Parbatu Hermann Buhl-Slayer (s místním průvodcem Wastl Weissem) tady na Wilder Kaiseru trénovali své horolezecké dovednosti.

"Kaiser" je také nádherné místo k pěší turistice s turistickými trasami všech stupňů obtížnosti. Pěkné a útulné horské chaty lákají k zastavení a odpočinku, např. Gruttenhütte s přímo fantastickým výhledem.

Na severu skalního masivu se nachází horská chata Stripsenjochhütte, která je výchozím bodem pro mnohé legendární horolezecké trasy. V uplynulých letech tady bylo vytvořeno mnoho horolezeckých cest, nebo byly alespoň opraveny. Lezecké trasy nejsou ale pouze na Kaiseru, ale také například na Tristkogelu u Jochbergu.

Sintersbacherské vodopády

Obzvláště působivý pěší výlet v oblasti Kitzbühelu můžete podniknout k přírodním vodopádům Sintersbacher v Jochbergu. Se svojí výškou asi 165 m to jsou jedny z nejpůsobivějších vodopádů svého druhu v Alpách, a to zejména v době tání sněhu - od dubna do června.

Krajina Wilder Kaiseru
Autor: farbfilm

Místo

Jochberg 47° 22' 42.3048" N, 12° 25' 12.1584" E
Location