Jste zde

Domů » Léto

Pěší turistika, 1. část

Kitzbühel a Sintersbacherské vodopády

Pěší turistika je od jara do podzimu pro návštěvníky Kitzbühelu asi tím nejoblíbenějším sportem. Toto rakouské středisko je se svou hustou sítí turistických stezek opravdovým rájem pro pěší turisty.

Budete tu mít k dispozici více než 1.000 kilometrů udržovaných turistických tras. Objevíte přitom pestrá květinová pole, široké horské pastviny, mírné zatravněné kopce a robustní masiv Wilder Kaiser – to vše také se zkušenými průvodci z místního sdružení.

Květnaté louky, horské pastviny a fascinující hory, a k tomu i nádherný výhled na Wilder Kaiser, na mohutné ledovcové vrcholky Vysokých Taur a nejvyšší horu Rakouska, Grossglockner (3.798 m). To všechno zažijete na vlastní kůži a uvidíte na vlastní oči v horách kolem Kitzbühelu.

Turistické stezky vás dovedou k některému z těchto bezesporu nejkrásnějších míst v Tyrolsku. Trasy jsou pečlivě a citlivě zasazeny do přírody a jsou pracovníky místní správy po celé léto v těchto horách udržovány.

Organizované pěší vycházky

Kancelář Kitzbühel Tourismus nabízí letní bezplatné denní výlety s průvodcem. Zkušení průvodci vám umožní shlédnout ta nejzajímavější místa v regionu. Výlety jsou organizovány od poloviny května do konce října.

Kitzbühelské Alpy

Tvary hor i ledovcových kotlů jsou v Kitzbühelských Alpách většinou mírné. Na zelených horských svazích se rozprostírají široké vysokohorské pastviny, většina jich sahá až do nadmořské výšky 2.000 metrů a jsou využívány k pastvě dobytka.

Kitzbühelské Alpy se geograficky rozšiřují od Zellerského jezera na východě až k Zillertalu na západě. Tady také najdete nejvyšší vrcholek pohoří, Kreuzjoch (2.558 m). Dvě třetiny horské oblasti se nacházejí v Tyrolsku, jedna třetina je přiřazena spolkové zemi Salcbursko.

Geologicky patří Kitzbühelské Alpy do tzv. šedivé zóny a jsou většinou složeny z břidlice, obyčejně se tyto horské formy nazývají "Travní hory" (Grasbergen).

Geißstein v pohraniční oblasti mezi Tyrolskem a Salcburskem je se svými 2.363 metry nejvyšší tzv. "travnatou horou" v Alpách. Velmi zřetelně se v pozadí rýsující hora Grosse Rettenstein (2.366 m), je nejvyšší horou v celém okolí Kitzbühelu a vypadá jako odvážný zatravněný vrcholek hory uprostřed skal.

Kitzbühelské hory se vyznačují i rozmanitou faunou. Stáda jelení zvěře lze obdivovat po celých Kitzbühelských Alpách.

Místo

Kitzbühel Tourismus 47° 26' 47.2884" N, 12° 23' 24.3384" E
Location