Jste zde

Domů » Zima

Offroad a Nový rok 2014

Kitzbühelský ohňostroj

Offroad Experience

Místo: Hartsteinwerk Oberndorf

Termín: 28.12. 2013 - 2.3. 2014 (vždy v sobotu)

Na přelomu roku 2013 a 2014, a poté vždy každou další sobotu, čeká na všechny zájemce opravdu mimořádný zážitek z přehlídky aut. Tato akce je na pořadu dne vždy od 10:00 do 18:00 hodin v oblasti lomu Hartsteinwerk v Oberndorfu.

Budete svědky jízd off-roadů značky Mercedes-Benz, což bude určitě zajímavým zpestřením ke všemu tomu shonu na okolních sjezdovkách.

Zkušení instruktoři všem předvedou v kitzbühlském lomu možnosti a zvláštnosti každého modelu, což bezesporu napomůže překonat tuto off-roadovou trať bez nějakých větších problémů.

Všichni diváci také mají jedinečnou příležitost rezervovat si půldenní profesionální offroadový trénink. Za poplatek 95 € se účastníci budou učit, jak zvládnout jízdu autem v obtížném terénu.

Zimní tréninkové jízdy na extrémně strmých svazích, jízda po zledovatělém terénu a na sněhu, i brzdění na kluzkém povrchu vyžadují od řidiče i vozidla maximální výkony. Ale s pomocí odborných instruktorů a pokročilé technologie off-road od firmy Mercedes-Benz nebudete mít v náročných situacích žádné potíže.

Budete se učit jak mít vozidlo neustále pod svou kontrolou - ať už je to při jízdě na zimní silnici nebo při jízdě ve volném terénu. Je dokonce možné pronajmout si vozidlo na celý den k vlastní použití nebo k absolvování speciálně připravené trasy.

Ohňostroje a lyžařská show

Místo: Rasmusleiten Kitzbühel, Reith, Jochberg

Termín: 30.12. 2013 - 1.1. 2014

Velkým vrcholem přelomu roku bývá v rakouském středisku vždy novoroční akce na Rasmusleitenu. Desítky tisíc diváků se shromažďují, aby se zúčastnily opravdu speciální podívané.

Koná se tu totiž lyžování s pochodněmi, organizované místními lyžařskými školami "Rote Teufel“ a "Element3". Na pořadu dne bývají skoky na lyžích nad ohněm, hudba a samozřejmě velkolepý ohňostroj světově proslulého profesionála v tomto oboru – Armina Lukassera. Začátek je v 17:30 hodin a vstup je zdarma!

Mezinárodní atmosféře, která v této době vždy v Kitzbühelu panuje, odpovídají také následná novoroční přání v mnoha jazycích a krátké rozhovory s představiteli města.

O zdárný průběh vskutku velkolepého ohňostroje se stará uznávaný profesionál v tomto oboru Armin Lukasser, který je mezinárodně uznávaný na celosvětové scéně. Jeho velká kariéra začala právě v Kitzbühelu a ta vůbec první Arminova velká show se tady na Rasmusleitenu konala 1.1. 1997.

Novoroční oslavy v roce 2013 sledovalo více než 30.000 diváků. Vzhledem k velkému náporu návštěvníků z blízka i z daleka je určitě záhodno vypravit se na místo v dostatečném předstihu a pokud možno využít místní veřejnou dopravu.

Ohňostroje na přelomu roku se konají nejen v Kitzbühelu, ale také v nedalekých vesničkách Jochberg a Reith. Tři ohňostroje ve třech dnech, to je tyrolský rekord!

Reith, 30. 12. od 18:00 hodin. To je lyžařská velkolepá novoroční párty s ohňostrojem a s ukázkami lyžařského umění těch nejmenších členů místní lyžařské školy na lyžařském svahu.

Jochberg, 31. 12. od 17:00 hodin. Silvestrovská oslava s lyžováním s pochodněmi a s ohňostrojem, po němž následuje koncert pod širým nebem na parkovišti Wagstättparkplatz v Jochbergu.

Místo

Hartsteinwerk Oberndorf 47° 29' 18.4848" N, 12° 22' 32.3328" E
Location