Jste zde

Domů » Jochberg

Nový rok 2013

Oblast Kitzbühelu s ohňostrojem

Dne 1. 1. 2013 se koná ten největší vrchol oslav přelomu roku – Kitzbüheler Jahreswechsel. Do místní části Rasmusleiten se každoročně sjíždí několik desítek tisíc diváků, a je to bezpochyby událost prvotřídního významu.

Na programu je tu např. jízda na lyžích s pochodněmi organizovaná místními lyžařskými školami Die Roten Teufel (Rudí ďábli) a Element 3, ti nejstatečnější z nich pak předvedou odvážné skoky přes oheň.

Ve stejný čas spustí moderátoři hudbu, rozhovory a začne opravdu skvělá zábava. Vše zakončí samozřejmě velkolepý ohňostroj světově proslulého "pyro-profesionála" Armina Lukassera.

Jedna z nejoblíbenějších akcí jak pro místní obyvatele tak i pro turisty, se koná v Kitzbühelu vždy v první den nového roku. Mezinárodní hosté si pak vyslechnou obvyklé novoroční pozdravy v mnoha jazycích a krátké projevy od představitelů města.

Vyvrcholením celé akce je však jednoznačně ohňostroj světového šampióna v tomto oboru Armina Lukassera, letos s heslem "Filmmusik". Tzv. Pyro-Profi je dokonalým mistrem svého řemesla a je na této scéně mezinárodně uznáván. Jeho velká kariéra začala právě tady, v Kitzbühelu.

První show předvedl Armin 1. 1. 1997 v Rasmusleitenu a od té doby zůstal tomuto rakouskému středisku věrný. Jeho pyrotechnika znovu a znovu vytváří opravdu fascinující obrazce na nočním nebi a vzbuzuje silné emoce.

Na novoroční oslavy v roce 2012 se dostavilo asi 30.000 diváků. Vzhledem k velkému náporu návštěvníků z blízka i z daleka, je zapotřebí zvážit příjezd v dostatečném předstihu, a pokud je to možné, používat veřejnou dopravu.

Začátek je v 17:30 hodin a vstup je zdarma! Navíc se můžete zúčastnit ještě dalších ohňostrojů, a sice v Reithu (30. 12.) a v Jochbergu (31.12). Tedy celkem 3 ohňostroje budou v průběhu 3 dnů – a to je zcela jedinečná příležitost v celém Tyrolsku!

Reith, 30. 12. od 18:00 hodin - Ski & Fun Party s vystoupením dětí z lyžařské školy a pak již následuje velký ohňostroj na lyžařském svahu.

Jochberg, 31. 12. od 17:00 hodin - oslava Silvestra s ohňostrojem a s hořícími pochodněmi, následuje open-air koncert na náměstíčku Wagstättparkplatz v Jochbergu.

Místo

Rasmusleiten, Kitzbühel 47° 26' 40.074" N, 12° 23' 11.8176" E
Location